oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Ny sejlende gravemaskine uddyber Vejle HavnBælter og undervogn er fjernet på den specialbyggede Hitachi på pram, der skal sikre bredere sejlrende i Vejle Havn. Den sejlende gravemaskine skal flytte 25.000 kubikmeter sand og mudder.

Ny sejlende gravemaskine uddyber Vejle Havn

Specialbygget Hitachi på pram sikrer bredere sejlrende og stabil dybde i havnebassinet

Del artiklen på

Nu tager Vejle Havn fat på en større uddybningsopgave, hvor godt 25.000 kubikmeter materiale skal fjernes fra sejlrenden og havnens bassiner:

- Vi har haft et efterslæb på grund af størrelsen på den gravemaskine, der hidtil har været brugt til uddybning. Det er løst nu med investeringen i en ny maskine, som Hitachi har specialbygget med længere bom og gravestik samt en større skovl, fortæller havnedirektør Knud Vang Nielsen for Vejle Havn.

- Selve sejlrenden ind til havnen er syv meter dyb, men ikke i ret stor bredde, og det problem skal løses. Det betyder, at vi inden sommeren skal have flyttet de store mængder af sand og havbundmudder, så der bliver meget at lave for den nye maskine fra dag 1.

Monteret på pram
Ligesom forgængeren monteres havnens nye Hitachi ZX300LC-6 på en pram, og derfor er maskinens bælter og undervogn fjernet. Dels for at reducere egenvægten, dels for at sikre et lavere tyngdepunkt, når der skal graves ned i syv meters dybde.

- Med maskinens længere arm og større kapacitet undgår vi, at graveprammen hele tiden skal flyttes til nye positioner, og det vil gøre os mere effektive. Nu kan vi både arbejde hurtigere og fjerne mere materiale, fortæller Knud Vang Nielsen og oplyser, at de 25.000 kubikmeter sand og mudder fra sejlrenden, sejles til havnens ’klapplads’ ved Trelde Næs.

- Miljøministeriet har godkendt, at vi kan droppe materialet på pladsen, hvor der er godt 30 meter vand, så det vil fordele sig, når det rammer havbunden. Opgravet materiale fra havnebassinet lægges dog i havnens eget deponi.

Specialbygget løsning
Vejle Havns nye gravemaskine er efter indhentning af flere bud leveret af H.P. Entreprenørmaskiner, som er importør af Hitachi i Danmark:

- Vi har undersøgt markedet og taget flere priser hjem, og H.P. Entreprenørmaskiner har et godt produkt. Derfor var det tilfredsstillende, at vi kunne opnå en fordelagtig pris på den nye gravemaskine, som blev specialbygget i Holland, hvor Hitachi har sin europæiske fabrik. Dermed var det et naturligt valg – også set i lyset af det positive samarbejde, vi har haft gennem en årrække, siger Knud Vang Nielsen.

-los


Læs mere om EntreprenørMateriel

21/3 2017
EntreprenørmaskinerAnlægsmaskinerArbejdsteltBelysningBeton UdstyrByggepladsindretningByggestrømExpanderbolteFejemaskinerGravekasserGummihjulslæsserHejsHydraulikhammerKapsaveKontorvogneKran UdstyrKranerKroghejsevognLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningPavillonerPresenningRullestilladsSalg af lifteSandafretterSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserStøbelederTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder