Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Nyt vejesystem optimerer arbejdet i grusgraven Loadmaster Alpha 100 sørger bl.a. for at læsse korrekt hver gang, så bilerne hverken har overlæs eller underlæs. Det reducerer både køretøjets bevægelse, brændstofforbrug og maskinens dækslid.

Nyt vejesystem optimerer arbejdet i grusgraven

ToppTopo lancerer ny generation af vejesystemer, der sikrer den korrekte mængde læs hver gang

Del artiklen på

Det er verdens største producenter af landmålings-GPS og totalstationer samt lasere, maskinstyring og andet måleudstyr, Topcon-Sokkia, der står bag nyheden inden for vejesystemer, som ToppTopo netop har lanceret på markedet.

Via telemetri sikrer Loadmaster Alpha 100-systemet hurtig og effektiv overførsel af data mellem læssemaskine og kontor og optimerer logistik – både i grusgraven og efterfølgende fakturering

Vejesystemet kan installeres på både bælte- og hjulgravemaskiner til at veje mængden af materiale i skovl eller grab.

- Med vejesystemet Loadmaster Alpha 100 er vi i dag en generation foran det, der har været på markedet indtil nu. Et helt nyt CAN-bus-system sætter fuldstændig nye standarder for industrien og kombinerer banebrydende sensorteknologi og signalbehandlingsteknik, der giver præcis og ensartet veje-information, siger salgsansvarlig hos ToppTopo, Karsten Krause.

- Vi ved, hvor vigtigt det er for vores kunder at holde fokus på produktivitet, og her vinder Loadmaster Alpha 100 stort, alene på baggrund af muligheden for at læsse bilerne nøjagtigt, så man kører med præcis det, der må være – uden overlæs eller underlæs.

- Systemet kan også via GPS registrere alt arbejde – hvad den læsser, hvor den tager det fra, og hvor det placeres. På den måde er det muligt at logge og holde overblikket over produktionen i grusgraven og bruge det til at benchmarke i forhold til budget, sæson mv., tilføjer han.

Data sendes online
Karsten Krause fortæller videre, at systemet også overflødiggør de traditionelle vejesedler, fordi alt data kan sendes online direkte fra maskinen eller printes i kabinen, ligesom flere andre logistiske beskeder kan sendes direkte fra maskinen eller fakturaer og lignende.

Brugerfladen er skabt intuitivt og grafisk, så det er simpelt at anvende, og systemet taler sammen med eksisterende regnskabsprogrammer via SQL samt med RDS’ Isosync produktionssoftware.

Designet til hårdt terræn
Selve designet er skabt til at operere inden for de hurtigste lastning-miljøer og hårdeste betingelser, hvor der kompenseres for ujævnt, skrånende terræn og begrænsede læsseområder. Det reducerer ifølge Karsten Krause cyklustider og maksimerer ydeevnen af tons i timen.

- Ud over at kunne læsse rigtigt første gang og undgå gentagne ture til lageret reduceres også køretøjets bevægelse, brændstofforbrug og maskinens dækslid, og dermed levetiden for maskinen. Herudover er systemet bygget uden bevægelige dele, der gør, at holdbarheden er stor. Og skulle der opstå problemer, yder vi landsdækkende service – også online, så kunderne hurtigst muligt er oppe at køre igen, slutter han.

ToppTopo har desuden lanceret en lillebror til Alpha 100. Maskinen er døbt Alpha 10, kan veje med lige så stor nøjagtighed og er velegnet til brug på kompakte læssere, teleskoplæssere, gaffeltrucks og skidsteer-læssemaskiner samt med op til 10 forskellige redskaber som skovle eller gafler.

-los

Læs mere om EntreprenørMateriel

25/4 2017

Mest læste


Seneste nyheder