Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Tester kabler i ekstrem kulde/varmeFoto: igus GmbH.

Tester kabler i ekstrem kulde/varme

igus garanterer drift af kabler selv ved temperaturer på -40 til +60 grader

Del artiklen på

Under udvidelsen af virksomheden testlaboratorium har kabelproducenten og motion plastics-specialisten igus opsat endnu en 40-fods container til at udføre kabeltests ved ekstreme temperaturer under virkelige forhold. Som følge heraf er igus i stand til at oplyse garanterede temperaturklasser for faste kabler, bevægelige kabler og også for kabler i energikæder.

Alene kontinuerlig bevægelse er en udfordring for kabler, men hvordan opfører kabler sig ved ekstreme temperaturer på -40 grader Celsius eller +60 grader Celsius? Der findes internationale standarder for bevægelige kabler på markedet, men de giver ikke retvisende oplysninger om levetiden for bevægelige kabler ved lave eller høje temperaturer ved brug i energikæder. Derfor har kabeleksperten igus afprøvet sine kabler i kontinuerlig bevægelse igennem ti år under disse forhold, og har nu opstillet endnu en prøvebænk.

- Som en del af udvidelsen af vores testlaboratorium til 2750 kvadratmeter har vi købt endnu en 40-fods container, og vi vil nu kun udføre varmetests i den ene og kuldetests i den anden, forklarer Rainer Rössel, ansvarlig for chainflex-divisionen hos igus.

- Denne opdeling giver os endnu mere nøjagtige testresultater og kan derved garantere mere pålidelige udsagn om vores kabler, tilføjer han.

Energikæder med kabler kan bevæges i begge containere i forskellige længder (også glidende) og med forskellige hastigheder.

Garanteret levetid
Takket være det store antal tests under virkelige forhold er igus i stand til at komme med tre udsagn om den passende bøjningsradius og den tilladte temperatur for hvert kabel i virksomhedens chainflex-katalog.

- Vi giver ikke kun oplysninger om de specifikke temperaturer, hvor et kabel er egnet til faste installationer, men også om bevægelsen i henhold til den standard koldopviklingstest. Vi kan også for hvert chainflex-kabel specificere en temperatur, hvor kablet kan bevæge sig med garanteret pålidelighed i en e-kæde, siger Rainer Rössel.

De varierende temperaturer ved anvendelser under disse forhold er lige så forskellige som problemerne, der kan opstå: Ved kuldetests er kappebrud den største udfordring, mens der i tilfælde af overdreven varme imidlertid er risiko for, at den samlede kernedannelse ikke længere vil holde på grund af den termiske ændring af den ydre kappe - og i sidste ende vil gå i stykker på grund af den konstante bøjning i energikæden. Dette kan for eksempel forårsage brud på en enkelt streng, eller den såkaldte 'proptrækker'-effekt kan opstå. Ved at fordoble testkapaciteten i den anden container kan grænserne nu simuleres bedre af igus, og problemer, som for eksempel dannelse af kondensvand forårsaget af hurtige temperaturændringer i testbænkene, kan forhindres, lyder det fra virksomheden.

-kj

Læs mere om EntreprenørMateriel

19/10 2017
EntreprenørmaskinerAnlægsmaskinerArbejdsteltBelysningBeton UdstyrByggepladsindretningByggestrømExpanderbolteFejemaskinerGravekasserGummihjulslæsserHejsHydraulikhammerKapsaveKontorvogneKran UdstyrKranerKroghejsevognLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningPavillonerPresenningRullestilladsSalg af lifteSandafretterSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserStøbelederTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder