Aktuelle nyheder om byggebranchen - Facader

Fornyet klarhed for glasfacader og -tage

Ny teknisk anvisning gør nu hele projekteringsprocessen omkring glastage- og –facader lettere og giver et konkret værktøj, man kan kigge i, når man bliver i tvivl om noget

Del artiklen på

Det kan være svært for de forskellige aktører i en byggeproces at spille godt sammen. Det skal en ny anvisning med råd og vejledning i, hvordan man sikrer, at f.eks. projekteringsydelser inden for glasfacader og -tage, aftalegrundlag og grænseflader er på plads hele vejen gennem byggeprocessen

Der er kraftig udvikling i de tekniske løsninger, der bruges inden for glasfacader og -tage. Det betyder bl.a. skærpede krav til .eks. energiforbrug og udvikling af indbyggede funktioner og automatiske løsninger. Desuden er der stor forskel på, hvor detaljerede de forskellige projektgrundlag for byggesager er.

- Nogle gange opstår der konflikter, når parterne i et byggeri bliver i tvivl om, hvem der har ansvar for hvad. Derfor er det godt med en anvisning, som er fælles for alle og let at orientere sig i. Det har vi fået nu med den nye anvisning A114, siger teknisk konsulent i Dansk Byggeri, Carsten Pedersen.

Den nye anvisning gør nu hele projekteringsprocessen lettere og giver et konkret værktøj, man kan kigge i, når man bliver i tvivl om noget. Udover at give vejledning i projekteringsydelser, aftalegrundlag og grænseflader, giver den bl.a. også råd til, hvordan rollerne fordeles under arbejdet.

- Det er rigtig vigtigt, at alle ved præcis, hvilken rolle de har i byggeprocessen. Det minimerer den spildtid, der går med at diskutere hvem, der har ansvar for hvad, og når værktøjet er en helt konkret anvisning, er det meget nemt at hive fat i, siger Carsten Pedersen.

-cmn

Læs mere om Facader

6/9 2016