Aktuelle nyheder om byggebranchen - Facader

VVS’er satser på flere facadeopgaver Det er blikkenslagere, der har udførte en stor del af klimaskærmen på Egedal Rådhus.

VVS’er satser på flere facadeopgaver

Nyt tag- og facadefirma forventer at vokse med den stigende efterspørgsel på zink-, kobber- og aluløsninger i nybyggeri og renoveringer

Del artiklen på
Blik- og aluprofiler anvendes i stadig højere grad i byggeriet blandt andet dekorativt og til at lukke tæt på facader. Det giver vækst til blikkenslagerområdet, men udviklingen stiller også krav om ny faglig viden og kapacitet til at løse opgaverne.

Den udvikling er baggrunden for, at teknikentreprenøren Poul Sejr Nielsen har stiftet et nyt datterselskab PSN Tag & Facade, der vil løse disse opgaver. Virksomheden er flyttet i nye lokaler i Blokken i Birkerød.

- Branchemæssigt kravler vi billedligt ned fra taget. Vi arbejder selvfølgelig stadig med de mange blikkenslagerløsninger på taget. Men på facaden sker der meget, og vi har fokus på at tage disse opgaver, siger Peter Bentsen, adm. direktør i PSN Tag & Facade.

Han tilføjer:

-Vi får flere og flere forespørgsler på facadeløsninger. Dels komplette løsninger og dels på leverance af profiler til andre entreprenører. Det nye Egedal Rådhus er et godt eksempel. Her var det VVS’ere, der monterede en stor del af klimaskærmen med isolering, naturskifer og mange hundrede profiler og inddækninger, siger han.

Giver vækstmuligheder
Virksomheden foretager også facaderenoveringer, og har bl.a. leveret og monteret specialløsninger til tagrender og inddækninger og profiler i zink og aluminium til Friheden i Hvidovre. Aktuelt renoverer virksomheden Tibberup Parken i Espergærde med 8000 kvadratmeter aluminiumstag og inddækninger.

- Udviklingen giver vækstmuligheder, som den nye virksomhed går målrettet efter. PSN Tag & Facade starter med syv medarbejdere. Min forventning er, at vi er 3-4 flere i løbet af et år. Måske flere, vurderer Peter Bentsen.

Klipper og bukker
Virksomheden har investeret knap to millioner kroner i avancerede svingbukkemaskiner, der kan bukke alu- og blikprofiler i to millimeter pladetykkelse og længder efter behov. De computerstyrede maskiner klipper og bukker mere effektivt og med stor nøjagtighed samt øger kapaciteten.

- Vores vækst skal komme med den øgede kapacitet til at tage fag- og underentrepriser. Vi har også kapacitet til at producere standard- og specialprofiler i zink, kobber og aluminium efter mål til branchekolleger som underleverance. Kunder har fordel af, at vi har specialviden om både produktion og montage. Det giver god mening for hovedentreprenøren, når vi kan løfte hele opgaven, slutter Peter Bentsen.

Poul Sejr Nielsen Holding omsatte i seneste regnskabsår 2015 for 95 millioner kroner og landede et overskud på 2,7 millioner kroner. Egenkapitalen voksede fra 7,9 millioner kroner til 9,6 millioner kroner.

-los

Læs mere om Facader

23/2 2017

Mest læste


Seneste nyheder