Aktuelle nyheder om byggebranchen - Facader

Windstopper-plader holder mere end de loverSalget af vindspærrepladerne Windstopper steg markant, da MgO-sagerne begyndte at hobe sig op. Nye test har vist, at pladerne kan stå uafdækket på byggepladsen op til 12 måneder.

Windstopper-plader holder mere end de lover

Nye test viser, at vindspærrepladerne Cembrit Windstopper ikke optager fugt. Det giver mulighed for længere eksponeringstid og et bedre byggeflow, vurderer producenten

Efter MgO-sagerne er begyndt at rulle, er der kommet skærpet fokus på fugt i byggeriet. Det har medført, at Cembrit nu optimerer sit vindspærreprogram. En omfattende test, som er udført af Bunchs Bygningsfysik påviser, at Cembrit Windstopper ikke optager fugt.

Derfor er eksponeringstiden, hvor pladen kan stå uafdækket, steget fra 6 til 12 måneder for Windstopper Extreme, der er Cembrits stærkeste vindspærre. Eksponeringstiden for Windstopper Basic er ligeledes fordoblet fra 3 til 6 måneder, mens Light er gået fra 1 til 3 måneder.

- Fremstillingsprocessen i Cembrits vindspærreplader er uændret, men Windstopper er stærkere, end tidligere test viste. Den seneste test påviser, at vi holder, hvad vi lover – og mere til. Det giver endnu større tryghed for vores kunder, og samtidig giver den forlængede eksponeringstid en øget fleksibilitet til byggeprocessen. Vindspærren kan monteres, når det passer ind i bygge-flowet uden hensyntagen til en meget kort tidshorisont for montering af den ydre klimaskærm. Denne del af byggeprocessen bliver dermed mindre sårbar overfor uforudsete forsinkelser, siger adm. direktør i Cembrit, Mogens Fisker.

Nye krav til samlinger
Den øgede eksponeringstid og tilhørende produktgaranti kræver, at forskellige montagekrav overholdes i samlingerne af pladerne, f.eks. ved anvendelse af Cembrits nye Windstopper-tape. Det gælder i særlig grad, når der bygges i højden og med delvist åbne facader, hvilket nogle arkitekter og entreprenører, ifølge Mogens Fisker, tidligere har været tilbageholdne med.

- Kravene til montagen stiger i takt med bygningens højde, da vindbelastningen bliver større, jo højere man kommer op. Her skal facaden virkelig kunne stå imod vejrliget. Men når vindspærren er garanteret tæt ved brug af tape eller fugemasse, bør der ikke være nogen betænkninger ved at bygge i højden med delvis åbne facader, siger han.

Mere detaljeret montagevejledning
Mange kunder har desuden efterspurgt uddybende information om, hvordan Cembrit definerer en delvis åben eller lukket facade, så der ikke opstår tvivlsspørgsmål omkring montagen og produktgarantien. Derfor har Cembrit udarbejdet en ny montagevejledning, der specificerer montagekravene og uddyber med endnu flere illustrationer og forklaringer.

Derudover har Cembrit for nylig lanceret Windstopper Extreme i farven antracit for at tilgodese arkitekter og bygherrer, der arbejder med delvist åbne facader. Her vil vindspærren være delvist synlig, og den mørkegrå plade giver et andet arkitektonisk udtryk end den originale naturgrå plade.

-los


Læs mere om Facader

24/4 2017

Mest læste


Seneste nyheder

 • Rheinzink

  Rheinzink

  Bedre bolig med Rheinzink
 • Lindab

  Lindab

  Lindab - Eksklusive facadekassetter i stål. Nemme at montere
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • MV Produkter

  MV Produkter

  Afrensning - Imprægnering - Vejledning
 • Milford

  Milford

  Grønne facadesystemer
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Steni

  Steni

  Unikke facadeudtryk
 • H+H Danmark

  H+H Danmark

  Produktoversigt
 • Keflico

  Keflico

  Specialister i træ og plader siden 1953
 • Rheinzink

  Rheinzink

  I brochuren finder du inspiration til blandt andet tag- og facadebeklædning
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • ROCKPANEL

  ROCKPANEL

  Alt i facadebeklædning