Aktuelle nyheder - Gulve

Bruger genvunden gummi til trinlydsdæmpningGenanvendelse er nøgleordet for fremtidens CO2-reducerende byggematerialer. Derfor består Alfix’ trinlydsdæmpningsdug 100 % genvunden gummi kombineret med naturlig kork.

Bruger genvunden gummi til trinlydsdæmpning

Genanvendelse er nøgleordet for fremtidens CO2-reducerende byggematerialer. Et aktuelt eksempel er Sporbyen Scandia i Randers, der er opført med trinlydsdæmpning bestående af 100 % genvunden gummi kombineret med kork

Del artiklen på

Byggeriet får stigende fokus på klimavenlige byggematerialer i takt med, at der indfases krav til CO2-udledning, og her bliver genanvendelse et nøgleord. Det har man allerede taget bestik af hos danske Alfix, der fremstiller løsninger til opbygning af gulve og vægge, og producenten har derfor lanceret en trinlydsbanevare fremstillet i 100 % genvunden gummi i kombination med granuleret naturlig kork.

Gennem sin levetid optager kork mere CO2, end det kræver at producere og transportere materialet. Kork er desuden fuldt ud genanvendeligt og indgår 100 % i naturens eget kredsløb. Dermed er det et af de mest bæredygtige naturmaterialer, som vi kender til.

- Vi har siden 2000 arbejdet målrettet på at reducere vores miljøpåvirkning og udvikle grønne alternativer, der gør det nemmere for de udførende at arbejde for et mere bæredygtigt byggeri. Ved at bruge naturmaterialer og kraftigt skære ned på behovet for jomfruelige råvarer reduceres belastningen af miljøet, og det er derfor en udvikling, vi vil fortsætte, siger innovationsleder Kim Mathiasen fra Alfix, som i 2012 vandt Byggeriets Miljøpris og igen var nomineret til prisen i både 2016 og 2020 for sin strategiske satsning inden for bæredygtighed.

Giver sundt indeklima
Den bæredygtige trinlydsbanevare har fået navnet Alfix Acoustic PS3 Recycled og er allerede i brug i mange byggeprojekter. Senest er beboerne i den nye Randers-bydel Sporbyen Scandia flyttet ind i boliger, der er sikret med den nye løsning, som afhængigt af konstruktionen yder trinlydsdæmpning på op mod 19 dB.

Trinlydsbanevaren er derudover certificeret med Emicode EC-1, som dokumenterer meget lav emission til omgivelserne. Den har også bestået indeklimacertificeringen Indoor Air Comfort. Dermed bidrager løsningen ikke kun til at mindske støj inden døre, men også til at skabe et sundt og behageligt indeklima uden skadelige emissioner fra byggematerialer.

Nem at arbejde med
Murervirksomheden MLI Murer har udført gulventreprisen på i alt 127 nye boliger i Sporbyen Scandia med trinlydsdugen fra Alfix. Byggeleder Allan Hosbond fra MLI Murer understreger, at løsningen har været nem at arbejde med for murerne:

- Hele gulvfladen i stueplan er støbt ud i ét, og vi har monteret trinlydsdugen i hele overfladen for at hindre lyd i at vandre fra rum til rum. Vi startede med at rengøre og prime, lagde så dugen ned i vandtætningen og spartlede ovenpå. Den er nem håndtere og skære til, så det gik hurtigt.

Acoustic PS3 - Recycled har en lav indbygningshøjde på 3-4 mm og er designet til at frakoble bevægelser i gulvunderlaget. Den kan anvendes under alle gulvbelægninger.

- Den er et godt eksempel på den type byggematerialer, vi kommer til at se flere af fremover, hvor den udførende både kan være sikker på den tekniske kvalitet, et godt arbejdsmiljø og samtidig er med til at gøre byggeriet grønnere, afslutter Kim Mathiasen.

-los

Læs mere om Gulve

20/4 2021