Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Akustiske lofter forbedrer indeklimaetPå Handelshøjskolen i Aarhus har bl.a. akustiske lofter været en gevinst for indeklimaet.

Akustiske lofter forbedrer indeklimaet

Dårligt indeklima har store konsekvenser for vores sundhed. Akustiske løsninger fra Rockfon giver god akustik og reflektere samtidig det naturlige dagslys længere ind i lokalerne

Del artiklen på

Hovedpine, stress, træthed og koncentrationsbesvær – et dårligt indeklima går ud over helbredet og arbejdsevnen. Det koster ikke bare samfundet mange milliarder af kroner hvert år, men gør os også syge. Bare i Danmark estimeres det, at der årligt tabes 22.000 sunde leveår på grund af dårligt indeklima, viser en undersøgelse foretaget i 2016 af Center for Indeklima og Sundhed i Boliger.

Indeklimaet bliver blandt andet påvirket af lys, støj og fugt. Derfor har den danske producent af akustiklofter Rockfon lagt mange kræfter i at skabe akustiske løsninger, der ikke kun dæmper lyden, men også hjælper dagslyset på vej. Samtidig er de akustiske løsninger formfaste og stabile i miljøer med høj luftfugtighed.

- Stenuld beholder sine egenskaber i miljøer, hvor fugtigheden kan komme op på 100 % i perioder. Samtidig danner stenuld ingen grobund for mikroorganismer. Det betyder, at akustikloftet kan installeres tidligt i byggeriet, mens vinduer og døre endnu ikke er forseglet. Vi oplever ofte, at vores akustiske løsninger bliver valgt i miljøer med høj luftfugtighed netop på grund af denne særlige egenskab, siger teknisk chef i Rockfon Oskar Meres.

Han fortsætter:

- Fordi stenuld er så formstabilt og modstandsdygtigt over for fugt, er det en holdbar løsning til alle typer af byggerier. På nogle tidspunkter af året bliver luftfugtigheden så høj, at nogle materialer begynder at danne grobund for skimmelsvamp eller mister deres stivhed og begynder at hænge, men det sker ikke med stenuld. Selv i svømmehaller og på badeværelser er vores stenuldsplader 100 % stabile.

På dagslys-siden har virksomheden udviklet akustikloftet Rockfon Blanka, der har en ekstraordinær høj lysdiffusion på 99 % og en lysrefleksion på hele 87 %. Det gør det muligt at få mere dagslys ind i rummet og holde forbruget af kunstigt lys nede til glæde for både arbejdsmiljø og indeklima.

Indeklimaet er overset
Alle løsninger fra Rockfon bidrager positivt til, at bygninger kan opnå DGNB-, LEED- og BREEAM-certificeringer. Samtidig har Rockwool-koncernen gennem flere år arbejdet på at skabe en bæredygtig produktlivscyklus gennem blandt andet genanvendelse.

Alligevel tøver teknisk chef Oskar Meres ikke med at kalde indeklima for en overset faktor indenfor bæredygtighed:

- En bygning opført med bæredygtige materialer er ikke per definition en sund bygning. Vi er nødt til at have blik for både bæredygtighed og indeklima. Hvis en bæredygtig bygning ikke er behagelig at opholde sig i, bliver du nødt til at bruge ekstra ressourcer på at ændre bygningen, og det er jo ikke særlig bæredygtigt. Derfor skal vi tænke indeklima på alle parametre fra begyndelsen, slutter Oskar Meres.

-los

Læs mere om Indeklima

7/6 2017
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugTrinlydsdæmpningUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder