Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Boligejere rammes hårdt uden ventilation

Ni ud af ti fagfolk vurderer, at boligejere uden tilstrækkelig ventilation får problemer med indeklimaet, viser ny undersøgelse

Del artiklen på
Danske boligejere og især dem med villa gør klogt i at installere et ventilationsanlæg i boligen. For ikke nok med at varmetabet ved udluftning - især i de kolde måneder i efteråret og henover vinteren - falder, så forbedres luftkvaliteten også markant.

Sådan lyder konklusionen i ny undersøgelse foretaget af ventilationsvirksomheden Genvex blandt 306 ingeniører, ventilationsforhandlere og installatører.

I undersøgelsen svarer henholdsvis 90 og 77 % af respondenterne, at de oplever ’Ringe luftkvalitet’ og ’Fugt i luften’ i boliger og ejendomme uden et ordentligt ventilationssystem. Samtidig vurderer 33 % af de adspurgte, at beboere i boliger og ejendomme uden tilstrækkelig ventilation ’lider af astma og allergi’.

- Manglende luftudskiftning skabe ofte problemer for husejerne. Omvendt reducerer eller fjerner automatisk ventilation elementer som fugt i luften, skimmelsvamp samt astma- og allergisporer. Oplever man sådanne problemer, kan man tydeligt mærke forskel, fordi et ventilationsanlæg hele tiden holder luften frisk, siger Klaus Kjær hos Genvex.

En gylden regel lyder, at boliger uden ventilation hver dag bør lufte ud i tre gange fem minutter for at bevare et sundt indeklima. Imidlertid er det langt fra alle boligejere, som så hyppigt sætter dørene på haspen, slet ikke om vinteren, hvor varmetabet kan læses direkte på varmeregningen.

-kj

Læs mere om Indeklima

3/3 2017
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLuftrenserLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder