Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Effektiv solafskærmning uden udvendig montage Gardindugen fra Verosol har et ultrafint lag af aluminium, der forbedrer kontrollen af solens varme med en solreflektion på 82 %.

Effektiv solafskærmning uden udvendig montage

Mogens Rasmussen A/S lancerer et unikt rullegardin til professionelle kunder, der sikrer et sundt indeklima i bygninger, hvor udendørs afskærmning ikke er mulig

Del artiklen på

Glasfacader fortsætter med at dominere arkitekturen på kontor- og erhvervsbygninger. Glas udvisker grænsen mellem inde og ude og skaber et indbydende miljø med masser af dagslys.

Men fri passage til solens stråler kan gøre arbejdsmiljøet ulideligt på grund af høj varme og blændende lys. Traditionelt har udvendige afskærmninger været den mest anvendte løsning, men på mange bygninger er det ikke muligt at montere den nødvendige solafskærmning på facaden.

Det kan skyldes tekniske udfordringer, at bygningen er fredet, eller slet og ret fordi ejeren ønsker et bestemt design uden udvendige screens, skodder eller markiser.

Bundet af lejekontrakten
Som en løsning på problemet lancerer den fynske leverandør til byggebranchen Mogens Rasmussen nu dugtypen Silverscreen fra den hollandske producent Verosol, der kan monteres på rullegardiner fra den anerkendte producent Luxaflex.

Det ny tekstil reflekterer 82 % af solstrålerne og giver dermed markedets mest effektive beskyttelse mod overophedning og blændende sol.

- Ofte binder virksomheder sig i lejekontrakten til at lade facaden stå uforandret, og det er en udbredt misforståelse, at udvendig afskærmning er den eneste mulighed for at afværge solens stråler. Med indvendige rullegardiner med dug fra Verosol kan virksomheder, der før ikke har haft mulighed for solafskærmning, sikre medarbejderne et sundt indeklima uden overophedning og blændende lys, siger projektleder Kim Germansen.

Det særlige stof fra Verosol er elektrisk påført et tyndt lag aluminium på ydersiden. Det er denne metalbelægning, der reflekterer solstrålerne og dermed varmen, samt lukker af for det blændende indirekte lys. Dermed kan selv helt hvide rullegardiner med høj gennemsigtighed bruges til at reflektere solstrålerne.

Effektiv mod lav sol
Det ny forsvar mod solens generende stråler fås i syv afdæmpede farver, der alle har samme reflekterende egenskaber. Selv i de mørkeste toner sikres en høj gennemsigtighed, så lys kan komme ind uden at skære i øjnene.

Mange virksomheder har allerede set lyset i de nye gardiner, og Mogens Rasmussen har blandt andet oplevet stor efterspørgsel fra flere grønlandske virksomheder, hvor der ofte er lavtstående sol og genskin fra sne.

- Vi er netop begyndt at introducere dette nye produkt for kunder i byggebranchen, og vi forventer os meget af salget, da det har nogle helt unikke egenskaber i forhold til almindelige gardiner, forklarer Kim Germansen.

Verosol Silverscreen laves på mål og kan anvendes i alle typer bygninger og glaspartier.

-los

Læs mere om Indeklima

3/7 2017
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLuftrenserLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm Indeklimaplade - Det naturlige valg der forbedrer dit indeklima
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulve, vægge og tage.
 • Triplan

  Triplan

  Produkt sortiment
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • Troldtekt

  Troldtekt

  God akustik - helt naturligt