oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Et væld af spjæld giver øget fleksibilitetLindab lancerer to nye spjæld til MB-trykfordelingsboksen. De nye spjæld er simplere end traditionelle spjæld og kan nemt tages ud i forbindelse med service og rengøring.

Et væld af spjæld giver øget fleksibilitet

Ventilationsspecialisten Lindab lancerer helt nye spjældtyper og sætter dermed fokus på fleksibilitet i både produkt og byggeri. Samtidig udvides sortimentet af riste

Del artiklen på

Nødvendigheden af en ventilationsløsning for at opnå et godt indeklima står efterhånden klart for de fleste. Ventilationsanlæg kommer i mange varianter fra de helt simple til de højteknologiske.

Valget af ventilationsløsning træffes ofte allerede ved projektering, men nogle gange viser den oprindelige løsning sig ikke at være den rette. At skifte fra én ventilationsløsning til en anden er kompliceret og kræver oftest, at man samtidig også udskifter trykfordelingsboksen og ændrer i kanalsystemet.

Det vil Lindab gøre op med og lancerer derfor en række nye spjældtyper, der gør det nemt at tilpasse ventilationsløsningen uden at skulle ændre væsentlig i kanalopbygningen.

Simple spjæld giver plads til variation
Lindab lancerede i 2010 deres Konus-spjæld til MB-trykfordelingsboksen. På grund af spjældets evne til at regulere luft ved et højt tryk uden at støje, har spjældet været særdeles populært hos installatører. Nu byder Lindab på en ny og mere simpel type spjæld til MB-trykfordelingsboksen som alternativ til det avancerede Konus-spjæld.

- Det er ikke altid nødvendigt med en spjældløsning, der kan drosle et stort tryk i ventilationssystemet. Når der kun er brug for en minimal trykregulering i MB-boksen, kommer de nye spjæld ind i billedet. Funktionelt er de simplere, men de har stadig høj kapacitet og et lavt støjniveau, fortæller virksomhedens produktchef for indoor climate solutions, Niels Mulvad.

Helt konkret er der tale om to nye, simplere spjæld. Ét spjæld til indblæsning, ét spjæld til udsugning. Sortimentet af spjældtyper til montering i MB-trykfordelingsboksen består nu af fem forskellige spjældtyper og understøtter dermed Lindabs fokus på fleksibilitet i byggeriet. Alle spjældtyper kan derfor også nemt tages ud i forbindelse med service og rengøring af kanalsystemet.

Med lanceringen af en række nye riste sætter Lindab større fokus på fleksibilitet. De nye riste har blandt andet mulighed for at indsætte filtre. Her en særlig buet rist på Scandic Hotel Göteborg.

Udvidet sortiment af riste
Det er ikke kun inden for spjæld, at Lindab lancerer nye produkter. Når det kommer til riste, satser producenten også på at forny og udvikle markedet.

- Lindabs ristesortiment har i mange år været det samme. Nu har vi en række helt nye riste, der imødekommer efterspørgslen på at dække nogle konkrete behov. Det gælder blandt andet riste, hvor man kan indsætte filtre, riste som har bedre adgangsmuligheder i forbindelse med service i kanalsystemet og riste udført i galvaniseret eller rustfri stål, fortæller Niels Mulvad.

Lindab har de seneste år opgraderet produktionsfaciliteterne med fabrikker, der specialiserer sig i fremstilling af stål- og aluminiumsriste til ventilationsanlæg. Med de nye fabrikker udvider og fornyer Lindab sortimentet af ventilationsløsninger.

-los

Læs mere om Indeklima

24/8 2017
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLuftrenserLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder