Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Glasaltaner sænker varmeforbrugAltaner lukket med glas fra Windoor Danmark hos andelsboligforeningen A/B I G Smiths Allé 11-33 i Hvidovre.

Glasaltaner sænker varmeforbrug

Ud over ekstra kvadratmeter til lejligheden skaber en altan lukket med glas en barriere mellem lejlighedens varme indeklima og efterårskulden udefra, som giver en isolerende effekt

Del artiklen på

Efteråret har for alvor gjort sit indtog i det danske land med kulde, regn og blæst. Og mens træernes blade skifter fra grøn til gullige nuancer, skruer vi op for radiatorerne for at holde varmen. Varmeregningen kan i løbet af årets kolde måneder blive tårnhøj, og her kan en altan lukket med glas give en håndsrækning:

- Skal varmeforbruget reduceres, kan en altan lukket med glas være en god løsning. Det har vi gode erfaringer med, fortæller salgschef Michael Jensen fra Windoor Danmark.

Ifølge seniorforsker og civilingeniør fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) Kim B. Wittchen kan en altan lukket med glas have en positiv effekt på energiforbruget og varmeregningen.  For ud over ekstra kvadratmeter til lejligheden skaber en altan lukket med glas en barriere mellem lejlighedens varme indeklima og efterårskulden udefra, som giver en isolerende effekt.

Isolerende egenskaber
Ifølge Kim B. Wittchen, der forsker i bygningers energieffektivitet, er der ingen tvivl om, at ser man isoleret på funktionaliteten af en altan lukket med glas, så har den isolerende egenskaber, som skaber et mildere og lunere klima omkring lejligheden.

- Man kalder det en bufferzone. En bufferzone er et rum, hvor temperaturen er højere end temperaturen udenfor. Man skruer altså op for temperaturen omkring lejligheden, så man kan skrue lidt ned for radiatoren i lejligheden, siger byggeforskeren.

- Hvor meget man kan spare på varmeregningen afhænger af hvor stor en andel af facaden, man inddækker med glas. En altan lukket med glas vil dække 25 % af en lejligheds facadeareal. Det betyder, at man alene med en altan lukket med glas kan reducere sit varmeforbrug med op til 5 %, tilføjer Kim B. Wittchen.

Kombinerer man det med flere isolerende tiltag såsom udskiftning af vinduer og isolering mod loftet, har jeg målt besparelser på 26 % af varmeregningen hos beboerne i en boligforening i Aalborg.

Luft i varmebudgettet
Henrik Kromann Andersson, formand i andelsboligforeningen A/B I G Smiths Allé 11-33 i Hvidovre, har oplevet netop dette. I 2013 fik hele foreningen altaner lukket med glas fra Windoor Danmark samt lukket svalegange med glas, og det kan måles på gas- og varmeforbruget:

- Gasforbruget for hele foreningen er faldet med hele 20 %, siden vi fik altaner lukket med glas og lukket svalegangene i 2013. Varmeforbruget er også faldet drastisk. Før brugte jeg 3000-4000 kroner om året til at opvarme min 113 kvadratmeter lejlighed. Nu bruger jeg kun omkring 200 kroner om året på ren varme, fortæller Henrik Kromann Andersson.

Altanerne lukket med glas hos andelsboligforeningen i Hvidovre er Windoor Danmarks System 1000, som er altaner, der er lukket med foldeglas fra top til bund.

-cmn

Læs mere om Indeklima

25/10 2016
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugTrinlydsdæmpningUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder