oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Gode råd mod skimmelsvamp

Gode råd mod skimmelsvamp

Om vinteren vil vi gerne holde på varmen og lufter derfor mindre ud. Men særligt i ældre boliger er der risiko for, at det kan føre til fugt og skimmelskader

Del artiklen på

Når kulden strenges udenfor, er det godt at krybe sammen indenfor i varmen. Især hvis man bor i et ældre hus, der i forvejen kan have svært ved at holde på varmen, får mange på grund af kulden ikke luftet tilstrækkeligt ud.
 
- Luftfugtigheden stiger for meget, når man ikke får luftet ud. Det er en af de ting, der kan føre til dårligt indeklima, og særligt i ældre huse med høj luftfugtighed er der forøget risiko for angreb af skimmelsvamp på grund af de ofte mange kuldebroer, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Niels Strange.
 
En anden risiko ved dårligt opvarmede huse er ifølge Niels Strange, at når man prøver at spare på varmen ved at lukke enkelte rum af.
 
- Fugtig opvarmet luft vil trænge ind i de nedkølede rum og kondensere. Det sker på grund af den lavere temperatur i rummet kan luften ikke bære så meget fugt, og derfor sker der en opfugtning af omgivende overflader og inventar i rummet med risiko for efterfølgende skimmelangreb, siger Niels Strange.
 
- I stedet bør man have radiatorer tændt på en passende temperatur i alle rum, og på kolde dage måske tage en ekstra bluse på, siger han.
 
Men oplever man, at der generelt er meget koldt i din bolig, kan der være god grund til også at tjekke din bolig for utætheder.
 
- Hvis varmen forsvinder ud til fuglene i buskene unden for huset, betyder det ofte, at der er utætte vinduer eller en revne ved lofter, mure og sokkelen.
 
Skal man sikre det gode indeklima og samtidig minimere husets energiforbrug på længere sigt, er det først og fremmest utætheder på vinduer, døre, tag og mure, som husejeren skal være opmærksom på.
 
- Man kan finde utæthederne i klimaskærmen ved f.eks. at få termograferet sit hus i denne lidt koldere tid. Det vil afsløre, hvor varmen forsvinder ud, og man får et grundlag til at vurdere, hvor der bedst fornuft i at gøre en indsats, siger Niels Strange.

-kj

Læs mere om Indeklima

14/12 2016
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLuftrenserLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder