Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Kommuner bør fokusere på skolernes dårlige indeklima Direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri anbefaler, at kommunerne laver et kvalitetstjek på hver enkelt skole, så indeklimaet ikke influerer på elevernes trivsel og indlæring.

Kommuner bør fokusere på skolernes dårlige indeklima

Det halter stadig med indeklimaet på landets folkeskoler. Resultaterne fra en undersøgelse kalder på kommunale handlingsplaner, mener Dansk Byggeri

Del artiklen på

Lange skoledage i bygninger, der ikke er egnet til lange ophold på grund af dårligt indeklima, er ifølge Dansk Byggeri et problem, som kommunerne bliver nødt til at forholde sig til. En ny undersøgelse fra Realdania dokumenterer, at indeklimaet i folkeskolerne er et udtalt problem, som går ud over elevernes koncentration og indlæring.

- Vi har fået en undersøgelse på bordet, som dokumenterer, at der i 91 % af klasseværelserne i løbet af dagen er CO2-koncentrationer, som klart overstiger de tilladte grænseværdier, som myndighederne anbefaler. Det er et stort problem, og det bør vi naturligvis reagere på, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Flere tusinde klasseværelser bør renoveres
Dansk Byggeri anslår, at flere hundrede skoler og flere tusinde klasseværelser bør renoveres for at sikre et forsvarligt indeklima og dermed bedre indlæring. Ifølge Realdanias opgørelser kan en stor del af problemet løses via bedre og velfungerende ventilationssystemer.

- Men da mange af folkeskolerne er over 40 år gamle, skal kommunerne regne med betydelige omkostninger. Dansk Byggeri vurderer, at det vil koste i omegnen af to milliarder kroner at sikre et sundt indeklima til alle. Til gengæld er de penge givet godt ud, fordi det vil kunne ses direkte i elevernes trivsel og evne til at lære, siger Michael H. Nielsen og uddyber:

- Det handler jo om menneskerne i bygningerne. Vi ved fra en tidligere undersøgelse lavet af DTU, at indeklimaet i danske skoler er markant ringere end indeklima i svenske og norske skoler, og vi taler ikke om en grim lugt, men derimod om noget så alvorligt som koncentration og indlæring. Det skal vi tage alvorligt og gøre noget ved, siger Michael H. Nielsen.

Dansk Byggeri anbefaler derfor, at kommunerne laver et kvalitetstjek og en handlingsplan for den enkelte skole, hvor man tager højde for, at måden at drive skole på har ændret sig, siden de blev bygget.

Læs mere om undersøgelsen her.

-los
Læs mere om Indeklima

11/9 2017
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLuftrenserLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm Indeklimaplade - Det naturlige valg der forbedrer dit indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulve, vægge og tage.
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • Troldtekt

  Troldtekt

  God akustik - helt naturligt
 • Triplan

  Triplan

  Produkt sortiment
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer