oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Nye akustiklofter skaber visuelt spændende løsninger Ecophons nye akustiklofter sætter farver og kanter på den gode lyd ved at integrere arkitektur og akustik.

Nye akustiklofter skaber visuelt spændende løsninger

Et patenteret kantsystem og en nyudviklet farveteknologi gør det muligt at arbejde med design og kreativitet uden at gå på kompromis med indeklima og akustik

Del artiklen på

Nu kommer der for alvor farver og kanter på den gode lyd. Akustikspecialisten Ecophon udvider sin produktlinje for akustikplader – Ecophon Focus - med to nyskabende løsninger, der giver arkitekter og bygherrer helt nye muligheder for at integrere arkitektur og akustik.

Ecophon Focus Ez er et nyt, patenteret kantsystem. Med den nye akustikplade kan man vise synlige kanter og derved f.eks. fremhæve retningen i et lokale eller skabe særlige mønstre, der understreger det ønskede visuelle udtryk.

Systemet er nemt og fleksibelt at arbejde med. Pladerne kan sættes op i skinnesystemet på forskellige måder alt efter, hvilket udtryk, man ønsker på loftet.

En helt ny farveteknologi
Den anden nyskabelse er på farvefronten, hvor Ecophon har udviklet en helt ny farveteknologi. Teknologien gør det for første gang muligt at montere selv meget mørke akustikplader uden at efterlade fingermærker fra håndteringen. Ecophon Focus fås nu i 16 farver inspireret af naturen, fra de helt lyse til det helt sorte.

- Man får nu langt flere designmæssige tangenter at spille på end nogensinde før på akustikområdet. Sammen med de forskellige panel- og kantmuligheder og variationen i størrelser giver den store farvepalet meget frie muligheder for at designe individuelle lofter, der både bidrager til bedre lydforhold og forbedrer den visuelle oplevelse, siger business unit manager Anders Lisberg Petersen.


Lyd og design går hånd i hånd
Ecophon udvikler løbende lydabsorberende produkter, som sænker lydniveauet og minimerer ekko mellem hårde overflader. Virksomheden samarbejder tæt med hele kæden i byggeprocessen og er kendt for sit målrettede arbejde for at integrere lyd og design.

- Arkitektur og akustik er uadskillelige. Det er ikke nok, at et rum er smukt eller har en god akustik. Det visuelle og det akustiske skal gå hånd i hånd for at give en god totaloplevelse. Derfor holder vi et stramt fokus på at udvikle løsninger, der integrerer akustikken med arkitekturen på en gennemtænkt måde. Det er vores Focus-produktlinje et godt eksempel på, siger Anders Lisberg Petersen.

Ecophon Focus indeholder nu 11 forskellige panelløsninger og 10 kantløsninger. Akustikpladerne kan monteres direkte i loftet, som nedhængt loft eller som frithængende enheder. Systemet kan udbygges med seks forskellige overgangsløsninger. Panelerne kan bøjes og formes til at følge kanter eller for at skabe nye, blødere udtryk. Man kan også integrere belysning på flere forskellige måder.

-los


Læs mere om Indeklima

2/10 2017
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLuftrenserLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder