Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Skoler skal renoveres inden påbud fra Arbejdstilsynet

Når kommuner udskyder renoveringer, går det ud over børn. Undersøgelse fra Realdania viser, at Arbejdstilsynet spiller en betydelig rolle, når kommunerne skal prioritere renoveringer, som gavner indeklimaet

Del artiklen på

Syv procent af renoveringerne på landets skoler bliver udført på grund af påbud fra Arbejdstilsynet. Det fremgår af en undersøgelse fra Realdania. Men sådan bør det ikke være, mener Dansk Byggeri.

Påbuddene er en konsekvens af, at kommunerne udsætter renoveringerne af bygningerne i så høj grad, at det til sidst ender med, at Arbejdstilsynet må gribe ind, fordi de vurderer, at sundheden bliver sat over styr. Dansk Byggeri ser kritisk på den praksis.

- Det er jo godt, at Arbejdstilsynet passer sit arbejde, men omvendt er det skidt, at børn og lærere skal leve i et så usundt indeklima, at det er nødvendigt at give påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri finder det bekymrende, at kommunerne venter så længe med at renovere, når det handler om sundhed, velvære og ikke mindst forudsætningen for koncentration og indlæring.

- Kommunerne skubber en regning foran sig, som ikke bliver mindre af at vente. Tværtimod. Hertil kommer omkostninger for de mennesker - i det her tilfælde børn og lærere - som skal opholde sig i klasselokalerne, siger Michael H. Nielsen.

Indeklima skal i fokus
Når man skal forbedre indeklimaet, er ventilationssystemerne en godt sted at starte, og flere kommuner har da også foretaget netop den type renoveringer. En opgørelse viser, at hver fjerde af renoveringerne af ventilationssystemerne er udført på baggrund af påbud fra Arbejdstilsynet.

- Det er ærgerligt, at indeklimaet ikke får mere opmærksomhed med de mange renoveringer, der allerede er gennemført på landets skoler. Et godt indeklima er vigtigt, og det er blevet mere aktuelt i forbindelse med skolereformen, som betyder, at børnene er længere tid i skolens bygninger.

Kommunerne bør derfor opprioritere området og afsætte de nødvendige midler til at forbedre skolernes indeklima, siger Michael H. Nielsen.

Læs mere om undersøgelsen

- eca 

Læs mere om Indeklima

18/9 2017
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLuftrenserLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulve, vægge og tage.
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm Indeklimaplade - Det naturlige valg der forbedrer dit indeklima
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • Triplan

  Triplan

  Produkt sortiment
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Troldtekt

  Troldtekt

  God akustik - helt naturligt