Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Til kamp for det gode indeklimaVi skal fokusere mere på de fugttekniske udfordringer, når vi renoverer og vedligeholder vores bygninger, lyder det fra Byggros.

Til kamp for det gode indeklima

Hvis vi skal sikre fremtidens gode indeklima, skal vi handle nu. Sådan lyder meldingen fra Byggros, som intensiverer kampen mod fugt og skimmelsvamp i boligen

Del artiklen på

Et dårligt indeklima kan have store konsekvenser for vores generelle trivsel. Hver tredje dansker mærker dagligt konsekvenserne af at færdes i rum med manglende ventilation og for høj fugtighed, konkluderer en ny undersøgelse fra A&B Analyse. Det viser sig ved uoplagthed, hosten, irriterede øjne og hovedpine.

På landets skoler står det særligt slemt til. Ifølge en analyse fra DTU og Realdania er ventilationen i mere end halvdelen af klasselokalerne landet over utilstrækkelig. Og det påvirker i allerhøjeste grad indlæringen.

- Indeklimaproblematikken har vokset sig stor, men der er slet ikke nok fokus på området. I stedet for fortsat at have fokus på isolering, tykkelser og laveste pris burde vi tænke mere i at indeklimarenovere. Det kræver handling at løse problemerne, og vi er nødt til at gøre noget nu, lyder opfordringen fra teknisk salgskonsulent hos den danske virksomhed Byggros, Jesper Kristensen.

Større fokus og vaneændringer
Virksomheden understreger, at hvis vi skal indeklimaproblemerne til livs, er vi nødt til at ændre fokus og vaner.

- Det er nødvenligt med et større og mere generelt fokus på de fugttekniske udfordringer, når vi renoverer og vedligeholder vores bygninger. Det er et emne, som bør fylde langt mere herhjemme. Samtidig er det vigtigt, at håndværkere og rådgivere ændrer deres vaner, siger Jesper Kristensen og fortsætter:

- Vaneændringer er et sejt træk, men det er altafgørende for fremtidens gode indeklima. Vi skal have holdninger til de produkter, vi bruger, når vi renoverer vores huse. Det skal være sundt for både boligen, indeklimaet og miljøet. Det er det, vi kalder sund bolig.

Den sunde bolig
Byggros har længe kæmpet for det gode indeklima og har den sunde bolig som mantra.

- Vores holdning er, at det skal være muligt at løse problemer med fugt og skimmelsvamp, uden at bygningerne tager skade. Vi gør en dyd ud af hele tiden at udvikle vores produkter og udvide vores produktkatalog. På den måde kan vi hjælpe vores kunder med flere forskellige løsninger i fremtiden, siger Jesper Kristensen.

Et af de seneste tiltag fra Byggros’ er et nyt samarbejde med den tyske producent Calsitherm. Med Calsitherms indeklimaplader til fugt- og skimmelbekæmpelse kan Byggros fastholde høj leveringssikkerhed og samtidig tilbyde et kvalitetsprodukt, der afhjælper dårligt indeklima. Den tyske indeklimaplade har en miljøvaredeklaration (EPD) samt en isoleringsevne på under 0,06 W/mk.

Samtidig er Byggros de eneste på markedet, der tilbyder kunderne to forskellige løsninger: Calsitherm Plus til boliger efter 1960 og Calsitherm Kalk til boliger før 1960. Fælles for begge løsninger er, at det altid er samme mørtel til montering og puds.

-los


Læs mere om Indeklima

31/5 2017
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLuftrenserLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder