Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Ventilationsprojekt vinder Elforsk Prisen 2017Elforsk Prisen har været med til at synliggøre og belønne energiforskning siden 2006. I år kom bl.a. Troldtekt, WindowMaster og Spæncom på scenen som del af vinderholdet.

Ventilationsprojekt vinder Elforsk Prisen 2017

Prisen går til en systemløsning, der via naturlig køling og diffus loftsventilation giver store energibesparelser og høj komfort

Del artiklen på

Frisk luft, behagelig temperatur og lavt energiforbrug. En innovativ ventilationsløsning, som giver alle tre fordele, blev kåret som vinder af Elforsk Prisen 2017.

Elforsk Prisen hædrer innovativ el-forskning, som bidrager til Danmarks grønne omstilling, og blev overrakt af forsknings- og uddannelsesminister Søren Pind. Det skete under Energiens Topmøde, som arrangeres af Dansk Energi.

Den prisvindende løsning er især velegnet til kontorer, skoler og institutioner, hvilket også blev fremhævet i forbindelse med uddelingen.

- Prisen er helt fortjent, for med den nye teknologi åbner der sig nye muligheder for at skabe en mere behagelig hverdag for mange børn og voksne, samtidig med at der bliver holdt hus med energiforbruget, siger konsulent Dorte Lindholm fra Elforsk, der er Dansk Energis støtteordning til forskning og udvikling.

Klar til brug
Systemløsningen kombinerer tre kendte teknologier – naturlig køling/ventilation, akustikplader og termoaktive betondæk. Troldtekt akustikloftet fungerer som indblæsningsflade, hvor naturlig luft udefra blæses ind ved lavt tryk. Kombineret med de øvrige elementer giver det en naturlig regulering af temperaturen og et behageligt indeklima i lokalet uden støj eller træk.

Ventilationsloftet kan reducere energiforbruget med over 70 % i forhold til konventionel ventilation, og i nogle tilfælde kan anlægsomkostningerne samtidig være 5-10 % lavere.

- Vi er meget stolte over vores andel i vinderprojektet. Vi ser prisen som en anerkendelse af vores arbejde for et sundt og bæredygtigt indeklima. Troldtekt ventilation har gennem mere end 15 år bevist sit værd i kontorer, institutioner og skoler. Nu har vi også forskernes grundige dokumentation for, at løsningen sikrer høj komfort og store energibesparelser, siger produktudvikler Niels Kappel.

Han suppleres af CEO hos WindowMaster, Erik Boyter:

- Hvert skridt vi tager i retning mod en grønnere hverdag, er et skridt i den rigtige retning. Det har hele tiden været WindowMasters vision at bidrage til denne udvikling, hvorfor vi også dedikerer ressourcer til forskning i bæredygtig ventilation og indeklima. Derfor er det også fantastisk, når det lykkedes, og vores projekter både anerkendes og med succes kan implementeres, udtaler Erik Boyter.

Foruden Troldtekt, WindowMaster og Aalborg Universitet har Southwest Jiaotong University fra Kina samt Spæncom medvirket til at udvikle løsningen.

-los

Læs mere om Indeklima

12/6 2017
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • Triplan

  Triplan

  Produkt sortiment
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm Indeklimaplade - Det naturlige valg der forbedrer dit indeklima
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • Troldtekt

  Troldtekt

  God akustik - helt naturligt
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulve, vægge og tage.