scroll
Rockwool hædres for kamp for bæredygtighedSustainability Awards 2021 blev afviklet i Børssalen i København.

Rockwool hædres for kamp for bæredygtighed

Rockwool modtager prisen for at have sikret store CO2-besparelser i byggesektoren og for at have produkter, der muliggør en høj grad af genanvendelse og energisparing.

EY i Danmark og Dansk Erhverv uddelte onsdag aften for første gang Sustainability Awards 2021. Særprisen 'Long Term Value Creation' er indstiftet for at anerkende de virksomheder, der arbejder dedikeret med bæredygtighed, og som har dokumenteret, at de gør en forskel. Juryen understreger, at særprisen går til en virksomhed, der har klare ambitioner i arbejdet med ansvarlig virksomhedsdrift, og som aktivt har vist og rapporteret fremskridt i at opfylde netop de ambitioner.

- Med Særprisen for Long Term Value Creation vil vi gerne fremhæve og hylde dem, der sidder med løsningerne. Vi ønsker at sætte fokus på virksomheder, som i særlig grad har ambitioner inden for bæredygtighed, og som har vist stor dokumenteret impact. EY og Dansk Erhverv ser Rockwool Group som sådan en virksomhed, siger Jan C. Olsen, adm. dir. for EY i Danmark.

Verificeret og dokumenteret omstilling
Rockwool modtager prisen for bl.a. at have sikret store CO2-besparelser i byggesektoren gennem banebrydende teknologi og for at have produkter, der muliggør en høj grad af genanvendelse og energisparing.

Samtidig spiller Rockwools globale planer for CO2-reduktioner ved produktionen af stenuld en væsentlig rolle i prisen.

- Bæredygtighed er dybt integreret i vores forretningsstrategi. Vores arbejde for at forbedre vores produkters positive indvirkning og minimere den negative effekt fra vores operationer er baseret på data, der kan revideres eksternt. En langsigtet værdiskabelse er præcis dét, vi søger at opnå, og derfor værdsætter vi EY og Dansk Erhvervs anerkendelse af vores indsats, siger Jens Birgersson, adm. dir. for Rockwool om prisen.

Skal gå foran og trække andre med
Rockwools arbejde med grøn omstilling i Danmark startede for mange år siden med udviklingen af en fleksibel smelteteknologi, der i 2021 kulminerede med, at de største ovne på de to danske fabrikker omstillede til CO2 neutral biogas fra årsskiftet. Indsatsen har medført over 70 % reduktion af CO2-udledningen fra Rockwools danske fabrikker.

Rockwool står med et enormt forandringspotentiale i hænderne, som de tager ekstremt alvorligt. De virksomheder, der også er her om 20 år, er dem, der er villige til at se kritisk på sig selv og lære af sine fejl. Dem der arbejder kontinuerligt med fremskridt og tør gå foran branchen og trække de andre med. Det kan snildt være, at stenuld, som vi kender det i dag, slet ikke findes om 20 år, men det tror jeg bestemt, at Rockwool gør, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Sustainability Awards omfatter tre priser: Climate Strategy Award og Sustainability Innovation Award, som danske virksomheder inviteres til at indstille sig til, og som vurderes af en uafhængig jury. Særprisen Long Term Value Creation uddeles af Dansk Erhverv og EY, og denne pris kan der ikke ansøges om.

-dc

16/9 2021