Aktuelle nyheder om byggebranchen - Isolering

Tæt papirisolering består brandtestPer K. Thomsen, direktør ved CBI Danmark A/S, vil bl.a. bruge testen til at indgå i strategisk samarbejde med producenter af træelementer til bæredygtigt lavenergibyggeri.

Tæt papirisolering består brandtest

Korrekt komprimeret papirisolering klarer sig godt i konkurrence med mineraluld i trævægge. Det viser en sammenligningstest udført af Danmarks viden center for brand og sikring, DBI

Del artiklen på

En brandteknisk sammenligningstest af en isoleret gipsvæg med træskelet, hvor DBI har sammenlignet Isocell papirisolering fra CBI Danmark A/S med to typer mineraluld, viser, at papirisolering opnår det samme resultat som mineraluld.

De tre typer isolering blev testet i en 3 x 3 meter væg udarbejdet af DBI, hvor trækonstruktionen blev opbygget som en REI60 væg.  Træskelettet opdelte væggen i 12 felter, så der var 4 felter med hver type isolering. Væggen blev udsat for 90 minutters standardbrand i henhold til EN 1364-1 i DBI´s testovn. Isocell klarede sig mere end 30 min. bedre, end hvad konstruktionen som standard skulle.

Dan Lauridsen, ingeniør fra DBI´s brandprøvningsafdeling, konkluderer, at granuleret papir i den rette kvalitet og med den rette densitet beskytter trækonstruktionen mindst lige så godt som mineraluld. Han understreger dermed også, at papirisolering ikke bare er papirisolering, da de forskellige produkter kan variere meget i kvalitet og egenskaber. Så man skal have sig for øje, at der her er tale om Isocell papirisolering.

Stort vækstpotentiale
Ifølge brandiningeniøren kan  testen dermed fjerne barrieren for brug af papirisolering i visse typer af adskillende konstruktioner lavet i træ.

- Testen var en udviklingsprøvning og ikke en komplet klassifikationsprøvning med henblik på at brandklassificere konstruktionen. Forsøget viser, at der er god grund til at teste sådanne konstruktioner, fordi de efter alt at dømme vil kunne få samme brandklassifikation som en tilsvarende væg isoleret med mineraluld, fortæller Dan Lauridsen.

Per K. Thomsen, direktør ved CBI Danmark A/S, er naturligvis glad for resultatet og fortæller, at testen vil være banebrydende og medvirkende til stort vækstpotentiale. Han oplyser, at CBI Danmark har arbejdet med flere elementproducenter omkring automatisering af isoleringsprocessen og en af barriererne var brandegenskaberne.

Bæredygtige totalløsninger
- Med et Isoblow Element indblæsningsanlæg til fabrikkerne kan vi garantere produktivitet, forbedret arbejdsmiljø og en bæredygtig totalløsning; og nu også med de nødvendige brandtekniske egenskaber, siger Per K. Thomsen.

- Vi får flere og flere positive tilkendegivelser på grund af vores bæredygtige totalløsninger med papirisolering, men også reaktioner på de byggetekniske elementer, der betyder, at man ikke kan anvende papirisolering pga. brandegenskaberne.

-  Derfor er vi glade for testen, som har givet os mulighed for at imødegå den forkerte opfattelse af brandsikkerheden. Vi kan nu indgå i strategisk samarbejde med producenter af træelementer til bæredygtigt lavenergibyggeri m.m.. Og vi vil naturligvis også gå videre med brandklassifikation og certificering af Isocell papirisolering, siger Per K. Thomsen.

-cmn


DBI´s brandprøvningsafdeling konkluderer, at granuleret papir i den rette kvalitet og med den rette densitet beskytter trækonstruktionen mindst lige så godt som mineraluld.

Læs mere om Isolering

19/5 2016
IsoleringBygnings- og teknisk isoleringDampspærreFacadeisoleringFugebåndFugtisoleringFugtmålingGulvisoleringHulmursisoleringIndblæsningsmaskinerIsoleringspanelerIsopearl (EPS)IsoWindKælderisoleringLoftisoleringRenoveringTagisoleringtermo betonmåtterTermograferingThermo asfaltmåtterUdvendig isoleringVintermåtterVæggeTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder