Aktuelle nyheder om byggebranchen - Kloak & afvanding

Aarsleff undgår akutte kloakskader

Hos Glud & Marstrand prioriterer man nu en langsigtet planlægning af investeringerne i kloakkerne

Del artiklen på

Glud & Marstrands produktionsafdeling i Hedensted har taget konsekvensen af forældede og dårlige kloakker og prioriterer nu en langsigtet planlægning af investeringerne i kloakkerne. Tiltaget sker i tæt samarbejde med entreprenøren Per Aarsleff og er et led i en klar strategi om at undgå dyre og akutte skader på rør og bygninger og derved sikre overblik, driftssikkerhed samt en økonomisk gevinst.

En ny miljøplan om separatkloakering fra Hedensted Kommune var samtidig en god anledning til at få tv-inspiceret og udarbejdet en tilstandsrapport over kloaknettet.

- Vores produktion kører 24/7, og derfor har det højeste prioritet, at vores kloaknet fungerer optimalt og ikke falder sammen. Derfor har vi fået udarbejdet fornyelsesplaner, så vi har fuldstændig styr på tilstanden af vores ledningsnet, forklarer senior indkøber og bygningsansvarlig Laurits Kjærsgaard.

Glud & Marstrand er blandt de førende producenter i verden inden for emballage til fødevareindustrien. På anlægget i Hedensted producerer man dekorationsdåser, bl.a. til kager og chokolade. Glud & Marstrand er derfor underlagt strenge hygiejneregler.

God investering
Med fornyelsesplanerne følger en langsigtet plan for renoveringen af kloaknettet. En investering som ifølge Laurits Kjærsgaard også rent økonomisk kan betale sig, fordi det ikke koster ret meget at få udarbejdet tilstandsvurderinger i forhold til, at der sker brud eller andre alvorlige skader på rørene.

- Nu er vi sikker på optimal drift og på, at kloakledningerne ikke pludselig falder sammen under gulvet på os, så vi bliver nødt til at lukke hele produktionen ned. Det er en investering, der sparer os for rigtig mange penge, både fordi vi undgår dyre driftsstop, men også fordi vi undgår, at kloaknettet bliver i så dårlig stand, at man ikke længere kan renovere med strømpeforinger og derfor er nødsaget til at grave op og lægge helt nyt, siger han.

Undgår rotter og sammenfaldne ledninger
Det er entreprenørvirksomheden Per Aarsleff, der har specialiseret sig i tilstandsvurderinger samt strømpeforing af ledningsnet, der udarbejder fornyelsesplaner og udfører strømpeforinger hos Glud & Marstrand i Hedensted.

- Hvis ikke ældre ledningsnet i jorden vedligeholdes, er det kun et spørgsmål om tid, inden der opstår alvorlige skader på kloakledningerne. Med opgravningsfri renoveringsmetoder undgår virksomhederne bl.a. sammenfaldne ledninger, rotter eller andre akutte skader, der kan have store økonomiske konsekvenser for produktionsvirksomheder, forklarer Henrik Brøndum, der er projektansvarlig hos Aarsleff.

På baggrund af tv-inspektion efter standarderne udstukket af Dansk TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning under Dansk Byggeri, udarbejder Aarsleff tilstandsvurderinger og deler efterfølgende kloakrørene op i et skadesindeks alt efter hvilken stand de er i. På den måde har Laurits Kjærsgaard klarhed over, hvilke dele af kloaksystemet, der skal renoveres inden for en kort tidshorisont og hvilke rør, der eksempelvis godt kan vente i nogle år.

Fornyelse med 100 års levetid
Aarsleff udfører opgravningsfri renovering med strømpeforing, hvor man forer og forstærker eksisterende, nedslidte rør. Det betyder, at man krænger en polyesterforing ind i eksisterende rør, og derved sparer tid og omkostninger i forhold til opgravning af asfalterede eller flisebelagte områder.

- Vi har tilpasset de forskellige typer af strømpeforinger til det spildevand, der udledes i de forskellige produktioner, og vores strømpeforinger har en dokumenteret levetid på op til 100 år, siger Henrik Brøndum.

Sideløbende med renoveringen af det gamle ledningsnet i Hedensted er der etableret separatkloakering, så man nu har et to-strenget afløbssystem, der er 100 procent fremtidssikret.

-kj

Læs mere om Kloak & afvanding

29/8 2017
AfvandingBiologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakeringKloakrenoveringKloakrørLAR-løsningerMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRisteRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder