Aktuelle nyheder om byggebranchen - Kloak & afvanding

Ingen oversvømmelser ved arenaen

Ingen oversvømmelser ved arenaen

Trods massivt nedbør er området omkring Royal Arena forblevet tørt, da ACO's afvandingspakke har ledt vandet væk i nedgravede linjedræn

Del artiklen på

Når publikum tager til koncerter i Royal Arena for at opleve verdensstjerner som Metallica, John Mayer og Lady Gaga kan de - og stjernerne - være sikre på at komme tørskoede ind og ud ad arenaen. ACO, der er specialister i afvandingssystemer, har nemlig sørget for afvandingen fra Københavns nye multiarena og terrænet omkring den.
 
Den totale afvandingspakke til Royal Arena består af i alt 2,4 km. linjedræn, der er anvendt i alle størrelser. Siden arenaen blev indviet i februar 2017 har ACO's system allerede vist sit værd. Trods massivt nedbør i foråret er området omkring arenaen forblevet tørt, og vandet er ledt væk i de nedgravede linjedræn, så oversvømmelser er undgået.

ACO blev involveret i Royal Arena allerede i 2012, da arkitekterne fra 3XN i projekteringen ønskede at anvende ACO-produkter til afvandingsløsningen.
 
- Vi ønskede fra projektets begyndelse en løsning til afvanding med høj æstetisk standard. Da vi kender ACO’s produkter og ved, de virker, var valget oplagt, og vi fik gennem hele processen god rådgivning. ACO var proaktive i at finde løsninger. Også da det på et tidspunkt gjaldt om at finde besparelser i landskabsprojektet, hjalp ACO med at nå frem til at finde optimale løsninger, der understøttede det samlede, ændrede projekt, siger arkitekt Gry Kjær 3XN.

Afvandingen krævede 1,3 km. linjedræn, der blev etableret i en bue rundt om bygningen.
 
Bindeled
Arenaens arkitektur tager sit udgangspunkt i en plint, der fungerer som bindeled til det omgivende bolig- og erhvervskvarter. ACO har leveret afvandingssystemet til plinten, som blev installeret af vvs-firmaet Brøndum med ACO som bindeleddet mellem de mange projektledere.
 
Gennem sine organiske, runde former skaber plinten små nicher, pladser og mødesteder, som bidrager til at regulere de mange tilskueres færden omkring arenaen. Afvandingen krævede 1,3 km. linjedræn, der blev etableret i en bue rundt om bygningen.
 
På terrænet omkring arenaen har ACO også leveret afvandingssystemet. I alt 1,1 km. linjedræn, der blev installeret af entreprenørfirmaet Holbøll & sønner.

- Vi sørgede for, at elementerne kom i fire leverancer, så renderne kunne monteres i fire etaper. Til hver etape sørgede vi for, at entreprenørfirmaets medarbejdere fik en monteringsplan og tegninger over, hvordan elementerne skulle samles, siger seniorrådgiver Max Bülow Nielsen, ACO Nordic.

-kj

Læs mere om Kloak & afvanding

22/6 2017
AfvandingBiologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakeringKloakrenoveringKloakrørLAR-løsningerMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRisteRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder