Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Kloak-TV gruppe får ny formandDTVK- formand Claus Vangsager påpeger, at alle i kloakbranchen er velkomne i DTVK, men det kræver, at der bliver levet op til alle de standarder, der kræves.

Kloak-TV gruppe får ny formand

Almindelige kloakmestre kan af forskellige årsager ikke levere samme kvalitet og rapportering som en professionel og DTVK uddannet TV-operatør, lyder udmeldingen fra formand Claus Vangsager

Del artiklen på

Ingeniør Claus Vangsager afløser Morten Helleskov som formand for TV-inspektionsgruppen under Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning (DTVK), der er forankret i Rørtekniksektionen i Dansk Byggeri.

Den nye formand vil bl.a. have TV-inspektion ind som en del at tilstandsrapporterne, og så vil han have husejere, boligselskaber og ejendomsforvaltere til at forstå, at der er stor forskel på den TV-inspektion, der udføres i Danmark. Almindelige kloakmestre kan af forskellige årsager ikke levere samme kvalitet og rapportering som en professionel og DTVK uddannet TV-operatør.

- Lad mig slå det fast med det samme - Med Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning har Danmark siden 1986 opbygget Europas førende kontrolordning. Det betyder, at rapporter over ledningsnettets tilstand i Danmark er blandt de mest præcise og fejlfri i Europa, siger Claus Vangsager. Den ekspertise skal ifølge Claus Vangsager nu også komme husejerne til gode bl.a. i forbindelse med tilstandsrapporter, som han vil sætte yderligere kræfter ind på, at  TV-inspektionen bliver en del af.

Helt særlige krav for DTVK
For medlemsvirksomhederne af DTVK er der en række helt unikke krav, der skal opfyldes. Der stilles bl.a. krav til avanceret TV udstyr og TV-operatørerne skal være operatør-uddannet af eksterne DTVK konsulenter samt efteruddannes løbende.  

Alt arbejde skal indberettes og samles i en database, og man skal være i stand til at rapportere digitalt i xml format til kommuner og forsyningsselskabers databaser.

- Der er ingen andre TV-inspektionsuddannelser, der når op på niveau med medlemsvirksomhederne hos DTVK. DTVK medlemmer TV-inspicerer som de eneste i Danmark efter ensartede, kontrollerede standarder. TV-operatøren er specialiseret og fuldtidsprofessionel og samtidig udfører DTVK som den eneste aktør løbende og uvildig kontrol af TV- produktionen, siger Claus Vangsager.

Som noget helt unikt har DTVK en uvildig klageinstans. Den sikrer, at hvis der er hold i en evt. klage, så lander den hos eksterne tekniske konsulenter, der behandler klagen og ser materialet igennem.

Dokumentation for al TV-inspektion
- I modsætning til f.eks. almindelige kloakmestre, så har medlemmer af DTVK fuld dokumentation for alt arbejde, hvilket sikrer, at der i det hele taget er grundlag for en evt. undersøgelse. Jeg kan ikke tage det seriøst, når andre aktører i kloakbranchen melder ud, at de foretager uvildig kontrol. Du kan jo ikke foretage en undersøgelse, hvis der ikke er fyldestgørende TV-dokumentation, påpeger Claus Vangsager.

Han påpeger samtidig, at alle i kloakbranchen selvfølgelig er velkomne i DTVK, men det kræver, at der bliver levet op til alle de standarder, der kræves. Bl.a. indebærer kravene, at TV-operatører kommer i mesterlære og bliver fuldtidsprofessionelle. Det er f.eks. ikke nok at tage et certifikat på et AMU kursus.

- Vores TV-operatører er de eneste fuldtidsprofessionelle i Danmark. De får en helt særlig uddannelse, der varer et år. Herefter kommer de på skærpet kontrol, hvor deres arbejde følges tæt af kontrollanterne indtil de er klar. Efterfølgende er der krav om løbende efteruddannelse, forklarer formanden.

Der er i dag 35 medlemsvirksomheder hos DTVK, herunder 150 uddannede fuldtidsprofessionelle TV-operatører.

-cmn

Læs mere om Kloak & afvanding

23/11 2016
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerByggerådgivningDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.