Aktuelle nyheder om byggebranchen - Kloak & afvanding

Solid fremgang hos entreprenør- og kloakmestervirksomheder

DM&Es regnskabsanalyser for 2016 viser solid fremgang hos de analyserede entreprenør- og kloakmestervirksomheder i DM&E, hvor både omsætning og bundlinje stiger markant

Del artiklen på

De første tal fra Danske Maskinstationer og Entreprenørers (DM&E) regnskabsanalyser er nu klar, og tallene giver en god indikation af, at det går godt hos de små- og mellemstore entreprenørvirksomheder i brancheforeningen.

- Nøgletallene for de entreprenør- og kloakmestervirksomheder, som vi laver regnskabsanalyser for, viser fremgang på alle parametre. Således steg både bruttoomsætningen blandt de analyserede virksomheder fra 2015 til 2016 med 16 % og nettoomsætningen med 15 %, mens resultat før skat i samme periode steg med hele 33 %, fortæller Torben Madsen, konsulent i DM&E Økonomi & Analyse.

- Det gennemsnitlige dækningsbidrag hos de analyserede virksomheder lå i 2016 på 43 %, mens afkastningsgraden, som viser virksomhedernes evne til at forrente den samlede kapital, steg med 4 %-point til 17 %, hvilket må siges at være en meget tilfredsstillende udvikling, konkluderer Torben Madsen.

Analyser er gevinst for erfagrupper
De foreliggende analyser dækker over tal fra tre erfagrupper med i alt 19 virksomheder, som spænder fra ca. 4 til 40 mio. i omsætning, mens gennemsnitsomsætning ligger på ca. 19 mio. Senere på året er tallene fra de resterende regnskabsanalyser klar, hvor flere små virksomheder er med. I perioden er det de samme virksomheder, der måles på, hvorfor tallene er et godt pejlemærke for branchens udvikling.

- DM&E har stor fokus på at forbedre virksomhedernes evne til at tjene penge. Det sker bl.a. gennem rådgivning og erfagrupper, som hver består af 6-8 virksomheder. Tanken er, at virksomhederne bruger hinanden til faglig sparring og forretningsudvikling, hvor regnskabsanalyserne spiller en central rolle, fortæller branchedirektør i DM&E, Bent Juul Jørgensen og fortsætter:

- Mange virksomheder har stort gavn af den vidensdeling, der foregår i erfagrupperne. Det kombineret med rådgivning fra brancheforeningen er med til at styrke og udvikle den enkelte virksomhed.

-los

Læs mere om Kloak & afvanding

31/5 2017
AfløbsrenderAfvandingBiologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstammerenoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakeringKloakrenoveringKloakrørLAR-løsningerLet brøndgodsMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRegnvandshåndteringRisteRottebekæmpelseRottefælderSpecialafdækningStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder