Aktuelle nyheder om byggebranchen - Kloak & afvanding

Vækst i grønne tage og tagterrasser Kombinationen af tagterrasse med grønt tag på Aalborg Universitet Esbjerg.

Vækst i grønne tage og tagterrasser

Leverandøren af grønne tage og tagpap, Phønix Tag Materialer, mærker en stigende vækst i grønne tage, der kombineres med tagterrasser, med advarer mod en typisk fejl, der kan give vandskader

Del artiklen på

Leverandøren af grønne tage og tagpap, Phønix Tag Materialer, mærker en stigende vækst i grønne tage, der kombineres med tagterrasser.

- Vi oplever det som en klar tendens i både nybyggeri og renoveringer, og det er også en god måde til at udnytte bygningens femte facade, siger ingeniør Jens-Jørn Hunderup fra Phønix Tag Materialer.

Frirum i højderne
Såvel virksomheder, institutioner som beboere søger i stigende grad et frirum med god udsigt oppe i højderne.

- Når tagterrassen bygges sammen med grønne tage trækker man naturen ind i byen - og tæt på beboernes hverdag. Man kan inddrage uderummet i beboelsen, kantinen eller andet, siger Jens-Jørn Hunderup.

Han advarer dog mod en typisk fejl i forbindelse med inddækningshøjden:

- Det er vigtigt, at der er tilstrækkelig højde ved facade og terrassedøre. Vi oplever desværre tilfælde, hvor man ikke overholder den regel, at der skal være 150 mm inddækningshøjde. Ved et skybrud kan det give vandskader, siger Jens-Jørn Hunderup.

Problemet forstærkes ofte af kravet om niveaufri indgang, siger Jens-Jørn Hunderup, der henviser til nyere BYG-ERFA-blade om emnet.

-jhn

Tegningen viser, hvordan inddækningen udføres korrekt

Læs mere om Kloak & afvanding

21/8 2017
AfvandingBiologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakeringKloakrenoveringKloakrørLAR-løsningerMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRisteRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder