Aktuelle nyheder om byggebranchen - Køkken

Dansk virksomhed bag bæredygtigt køkken

Dansk virksomhed bag bæredygtigt køkken

Hansen Kitchen er blevet 100 % FSC-certificeret, og fremover vil virksomheden levere fuldt FSC-certificerede køkkener

Del artiklen på
Der er godt nyt for alle håndværkere med kvalitetsbevidste danske kunder, som står overfor at skulle have nyt køkken og gerne vil have en bæredygtig løsning. Hansen Kitchen er blevet 100 % FSC-certificeret, så virksomheden fremover leverer fuldt FSC-certificerede køkkener. For kunderne betyder det, at de kan føle sig trygge ved, at træet stammer fra bæredygtige skove, når de laver mad i deres nye køkken eller bruger deres nye badeværelsesmøbel.
 
- FSC-certificeringen er meget vigtig for os, fordi vores produkter er udarbejdet i massiv træ, og vi gerne vil sikre, at skovning og håndtering sker under ordentlige forhold for både skov og mennesker. Derudover arbejder vi også løbende på at udvikle vores bæredygtighedsstrategi for vores interne virksomhedskultur, måden vi arbejder med underleverandører og samarbejdspartnere på, samt vores påvirkning af det samfund, som vi jo er en del af, siger ejer og administrerende direktør Charlotte Mannstaedt.

Det er Hansen Kitchens to klassiske designserier, serierne 100 og 200, der fremover bliver leveret som fuldt FSC-certificerede. Desuden har virksomheden en ny designserie til køkkenet på vej, som bliver designet specifikt med en fuld FSC-certificering for øje samt med et blik for, hvad der er behov for i mindre boliger som f.eks. lejligheder.

Bæredygtighed er livskvalitet
For Verdens Skove, der tilbage i 2012-2013 indledte et samarbejde med en række danske køkkenfirmaer om at producere bæredygtige FSC-certificerede køkkener, er nyheden både velkommen og nødvendig for at skabe en bæredygtig udvikling i måden danskerne indretter sig og bor på:

- For os i Verdens Skove er det fedt at se en virksomhed, som ikke gør løsningerne halvt, men går hele vejen og ikke alene laver et 100 % certificeret køkken, men også gør det efter den strengeste standard, der findes og med de bedste materialer, der er. Det er vores håb, at mange af de andre danske køkkenvirksomheder vil følge efter. Da vi fokuserede på køkkener sidst, var markedet ikke modent og undskyldningerne hos virksomhederne mange. Lad os håbe, at Hansen Kitchens eksempel bliver en model mange flere følger, siger kommunikationschef Nikolai Lang, Verdens Skove.

Med FSC-certificeringen kan Hansen Kitchen også byde ind på nogle af de fremtidige byggeprojekter, hvor et FSC-certificeret køkken eller badeværelsesmøbel kan medvirke til at øge bæredygtighedsgraden væsentligt, og hvor der satses på kvalitet, der holder. For uanset hvad kommer masseproduktion aldrig på tale:

- Vi er en designvirksomhed med et erklæret mål om at skabe smukke, holdbare og funktionelle møbler, der øger livskvaliteten. Bæredygtighed handler måske mere end noget andet om livskvalitet - både på den korte og den lange bane - og det sikrer vi bedst ved at alt bliver produceret af rigtige mennesker, der selv oplever livskvalitet, mens de arbejder, siger Charlotte Mannstaedt.

Alle Hansen Kitchens produkter designes og produceres i Danmark.

Om FSC:
Når man køber et FSC-mærket produkt, støtter man mennesker, dyr og planteliv over hele kloden. FSC sikrer, at der ikke fældes mere træ, end skoven reproducerer.
Samtidig sikrer FSC, at skovarbejderne er uddannede, og at de får sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

-kj

Læs mere om Køkken

16/12 2016