Aktuelle nyheder om byggebranchen - Lavenergi

Efter tv-program: Energibespareordningens troværdighed er på spilIfølge underdirektør Simon O. Rasmussen fra Tekniq er der brug for at stramme op på Energispareordningen med det samme, hvis ikke forbrugerne helt skal miste tilliden til ordningen.

Efter tv-program: Energibespareordningens troværdighed er på spil

Det halter tilsyneladende stadig alvorligt med energiselskabernes kontrol af indberetninger om og udbetalinger af tilskud til energibesparende foranstaltninger. Stærkt bekymrende, vurderer brancheorganisationen Tekniq

Del artiklen på

Der er tilsyneladende frit slag, når det gælder om at få udbetalt penge fra energiselskabernes energispareordning. En ordning, alle danske forbrugere betaler til over deres energiregning. Det konkluderede DR Kontant torsdag aften efter en gennemgang af 5000 boliger, hvor der er blevet udbetalt energitilskud.

- Det er stærkt bekymrende, at der fortsat findes så mange eksempler på mistænksomme indberetninger, og det er i høj grad med til at svække ordningens troværdighed, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq Installatørernes Organisation der repræsenterer 2800 tekniske installationsvirksomheder.

Så sent som i april blev der ellers afsat 115 millioner kroner til at styrke kontrollen af Energispareordningen.

- Men DR Kontants dækning af problemerne understreger, at der er et akut behov for at omstrukturere ordningen, så snyderi undgås, og så vi fremover får reelle energibesparelser ud af de 1,6 milliarder kroner, forbrugerne betaler, tilføjer Simon O. Rasmussen.

Nuværende ordning skal justeres
Han vurderer, at en energispareordning stadig er en god vej til at nå de opstillede danske energisparemål.

- Men det kræver et øjeblikkeligt stop for snyderi, og at den nugældende ordning justeres med krav om, at energibesparelser skal i konkurrence, samtidig med at besparelser altid skal købes der, hvor de er billigst. Det sker ikke altid i dag. Gennemføres det krav konsekvent, vil vi alle få flere energibesparelser for pengene, siger Simon O. Rasmussen.

-los

Læs mere om Lavenergi

2/6 2017