Aktuelle nyheder om byggebranchen - Lavenergi

Energistyrelsen samler værdifulde erfaringer med Esco-konceptetHvidovre Hospital har gennemført Danmarks største, prisbelønnede Esco-projekt i samarbejde med Siemens

Energistyrelsen samler værdifulde erfaringer med Esco-konceptet

Energi-, Forsynings og Klimaministeriet gør det mere overskueligt at investere i energirenovering

Del artiklen på

40% af al energi i Danmark forbruges i bygninger. Derfor er det oplagt for både offentlige og private bygningsejere at sætte ind med tiltag til nedsættelse af energiforbruget.

Esco er en projekt- og finansieringsmodel til større renoveringer, hvor en garanti for energibesparelser finansierer hele renoveringen uden at belaste drifts- og anlægsbudgettet.

Samarbejdet om energibesparelser i bygninger, Esco, Energy Service Companies, kan levere de analyser og løsninger, der viser, hvordan besparelser i energiforbruget kan finansiere en optimering af de installationer i bygningerne, der forbruger mest energi.

Uvildig information om Esco-konceptet
Den nye platform på Energistyrelsens hjemmeside samler uvildig information om krav, procedurer og erfaringer med Esco-projekter på et sted.

- Jeg er rigtig glad for at energi, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har efterkommet vores ønske og nu lancerer en platform med uvildig information om Esco-konceptet, udtaler Siemens Esco-direktør, Lars Nielsen.

Esco-projekter er multi-rentable
Bygningerne vedligeholdes samtidigt med, at der skabes energibesparelser og reduceret udledning af CO2 til gavn for klimaet.

- Det er en stor tilfredsstillelse, at minister Lars Chr. Lilleholt også ser det store potentiale i Esco-konceptet som katalysator for økonomisk attraktive projekter til energirenovering.

International opmærksomhed
Danmark er et af de lande i verden, der er længst fremme med at gennemføre store energirenoveringsprojekter, og det vækker international opmærksomhed. De gode erfaringer fra Danmark bliver nu bredt videre ud via den nye platform.

Det gælder f. eks. Esco-projektet på Hvidovre Hospital, hvor Siemens stod for en energirenovering af 245.000 m2, der er kåret som Europas bedste energispareprojekt i 2017.

I Danmark har rigtig mange offentlige og private bygningsejere allerede set fordelene ved at benytte Esco-konceptet.

- Helt konkret har 21 kommuner, 2 universiteter, 5 hospitaler, pensionsselskaber og større virksomheder allerede gennemført energirenoveringer efter Esco-konceptet. Og vi ser flere regioner, som nu er i gang med Esco-projekter på alle deres hospitaler. Det er en motivation for alle, at der kan spares penge på at tage fat på den grønne omstilling, siger Esco-direktør Lars Nielsen fra Siemens.

- eca

Læs mere om Lavenergi

26/9 2017