Aktuelle nyheder - Lavenergi

Grøn energimesse skal inspirere boligejereDer er masser af inspiration og gode råd, gratis kaffe og rundstykker samt chancen for at vinde et af tre gavekort til det lokale handelsliv, når Vorgod Forsamlingshus slår dørene op den 8. september

Grøn energimesse skal inspirere boligejere

Tre landsbyer i Ringkøbing-Skjern holder i den kommende tid energimesse for at inspirere boligejere til energirenovering som en del af et projekt, der udlover 1.000 gratis energitjek

Del artiklen på

Vi ved det godt - der er både penge og en hel del CO2-udledning at spare i at energirenovere sit hjem. Men er det isoleringen, der skal toppes op eller er det fyret, der skal fyres først? Hvilke håndværkere skal man have fat i, og hvor stor bliver investeringen? Det - og meget mere - skal en række energimesser give boligejere svar på. Den første messe finder sted i Vorgod Forsamlingshus den 8. september, og alle er velkomne.

Her kan man møde håndværkere, få en snak med energirådgivere og pengeinstitutter og besøg de mange, forskellige stande, hvor man kan se nærmere på grønne, tekniske løsninger, der både forbedrer energiregnskabet, indeklimaet og boligens gensalgsværdi.

- Efter en vejrmæssigt temmelig usædvanlig sommer tror jeg, at flere er begyndt at spekulere lidt mere konkret over, hvad det egentlig er for en påvirkning, vores levevis har på klimaet, og hvordan vi kan ændre på det. Og det giver energimessen helt lavpraktiske og uforpligtende svar på, siger Alexander Lauring Knudsen, der står i spidsen for Ringkøbing-Skjern Kommunes Projekt LandsbyEnergi, der er et led i det EU-støttede projekt COBEN, som fokuserer på den grønne omstilling i landdistrikterne.

Gratis energitjek
LandsbyEnergi-projektet, som energimessen udspringer af, skal understøtte kommunens Energi2020 strategi, som har som mål at gøre kommunen 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020.

For at hjælpe den enkelte boligejer med at få overblik over grønne energiforbedringer har projektet sat 1000 gratis energitjek på højkant, og på messen vil det også være muligt at skrive sig op til et af de resterende energitjek.

- Vi er godt klar over, at det for den enkelte husejer kan virke lidt uoverskueligt at sætte sig ind i de forskellige tekniske løsninger, og at energi-researchen nemt taber til alle de andre praktiske gøremål og planer, når hverdagen kører derudaf. Derfor tilbyder vi 1000 gratis energitjek, hvor en uvildig rådgiver gennemgår huset og laver en rapport med anbefalinger, fortæller Alexander Lauring Knudsen.

Energimessen i Vorgod Forsamlingshus den 8.september er den første af tre.De slår dørene op klokken 10 og lukker dem først klokken 16

De to øvrige finder efter planen sted i Hee og Lyne i hhv. oktober '18 og februar '19. Følg med her for de endelige datoer.

-jhn

Fakta
Danske husstande står for 30-40 procent af det samlede energiforbrug i Danmark. Derfor er der et stort potentiale i at energioptimere boliger eksempelvis ved hjælp af udskiftning af varmekilder, energirenoveringer, el-besparelser og andet, som fremmer den grønne omstilling. Med projektet LandsbyEnergi er der fokus på energiforbruget i kommunens landdistrikter. Projektet skal samtidig gøre lokalsamfundene mere attraktive.

Læs mere om Lavenergi

30/8 2018