Aktuelle nyheder - Lavenergi

Hærværkssikret LED-lys i lang tunnel

Hærværkssikret LED-lys i lang tunnel

Da tunnelen i Vallensbæk skulle renoveres valgte Vejdirektoratet et vedligeholdelsesfrit og hærværkssikret lys, der både skulle lyse bedre end før og samtidig bidrage med markant mindre elforbrug

Del artiklen på

Horsestiens tunnel er ejet af Vejdirektoratet, der står for opførelse og vedligeholdelse. Vallensbæk kommune ejer stien og stisystemet i området og står med ansvaret for, at borgerne er trygge ved at benytte kommunens stier og tunneler.

Da Bjarne Tworek fra BT Elektric skulle projektere og installere LED-lys valgte han Bright A/S.

- Vi målte os frem til, at 18 Ghetto LED-armaturer på 29 Watt kunne generere 300 lux i hele tunellen. Ghetto har en kasse i rustfrit stål og slagfast Polycar skærm og lever op til IP65 og IK klasse 10. Levetiden er på hele 50.000 timer, og det er vigtigt for Vallensbæk kommune at kunne kombinere driftssikre, lavenergi armaturer med lavest mulig CO2 udledning.

Den ekstra finesse
- Formen på Ghetto armaturerne gør det muligt at monterede armaturerne oppe i samlingen mellem mur og loft med tre meters mellemrum. Det passer præcist til længden af kabelrørene, samtidig lyser armaturerne nedad og er svære at nå for vandaler og graffitikunstnere, og det er en ekstra finesse", slutter Bjarne Tworek.

Borgerne er glade
For Morten Pronk Jensen, formand for Det Grå Team i Vallensbæk kommune, er det vigtigste, at borgerne er trygge i den nye tunnel.

- Vi hører, at folk synes den er dejlig lys og venlig. Det nye LED-lys giver et langt bedre lys end tidligere. Men det er også vigtigt, at tunnelen er driftssikker og vedligeholdelsesfri, og her hjælpe levetiden på 50.000 timer godt til, siger Morten Pronk Jensen, der glæder sig til at udskifte de gamle glødepærer i kommunes lamper til de energi- og CO2 venlige LED-armaturer.

-jhn


Læs mere om Lavenergi

12/10 2018