Aktuelle nyheder - Lavenergi

Salget af varmepumper eksploderer– Vi oplever en pæn tocifret vækst i salget sammenlignet med forrige år, og det skyldes blandt andet, at op til en tredjedel af installationsudgiften kan trækkes fra i skatten, lyder det fra Panasonic

Salget af varmepumper eksploderer

Slutspurt for Håndværkerfradraget, skaber lige nu ekstra travlhed hos landets varmepumpeforhandlere, der sælger rekordmange anlæg til fradragsivrige kunder

Del artiklen på

Ifølge regeringens finanslovsudspil ser det ud til, at håndværkerfradraget er fortid, når kalenderen siger 2018. Derfor er der en del danskere, der lige nu har travlt, så de kan udnytte fradragsmuligheder for op til 12.000 kroner per voksen i husstanden.

Det mærker man blandt andet hos forhandlere og leverandører af varmepumper, hvor der lige nu er travlt med at hjælpe danskere, der vil have en energirigtig og billig varmekilde med statsfinansieret rabat.

– Vi har altid travlt om efteråret, når danskerne finder ud af, at det er ved at være tid til at tænke på varmekilder, men i år har vi ekstra travlt, fordi håndværkerfradraget ser ud til at udløbe. Der er ingen tvivl om, at det får flere ud af busken, når der er en deadline på den måde. Det koster stadig penge at investere i en varmepumpe, men når man kan trække arbejdslønnen fra, giver det en større interesse, forklarer direktør Jens Krogh fra en af landets varmepumpeforhandlere, Panasonic Center, der har over 50 butikker i Danmark.

To-cifret vækst
Hos Panasonic Danmark, der er en af landets største varmepumpeleverandører, er der ifølge landechef Tomas Baerholm også stor travlhed sammenlignet med 2016:

– Vi oplever en pæn tocifret vækst i salget sammenlignet med forrige år, og det skyldes blandt andet, at op til en tredjedel af installationsudgiften kan trækkes fra i skatten, hvis varmepumpen installeres inden nytår. Og det er især de dyrere luft-til-vand-pumper, der hitter lige nu, fordi besparelsen her er størst, fortæller han.

Varmepumper til mange formål
Varmepumper fås til forskellige brugsmiljøer, eksempelvis helårshuse og sommerhuse. Alle løsninger er ifølge Jens Krogh så konkurrencedygtige og velfungerende, at de er et fornuftigt alternativ til andre opvarmningsformer.

– Luft-til-luft-varmepumper er velegnet til sommerhuse og som supplement i almindelige privatboliger, hvor der kun er et behov for rumopvarmning, mens luft-til-vand bliver koblet på et centralvarmesystem til erstatning for olie- eller gasfyr. Selvom kvaliteten af varmepumper er steget kraftigt over de seneste år, er det stadig mest rentabelt over tid at købe de dyrere, men mere energisparende modeller med A+++-kvalificering. Samtidig er det vigtigt at købe anlæg specielt udviklet til det nordiske klima med store temperaturudsving, siger Jens Krogh.

Der kan være ekstra tilskud
Hvis du vil installere en varmepumpe, er det en god idé at henvende dig hos kommunen for at høre, om din grund er indbefattet af kollektiv varmeforsyning.

– Ud over håndværkerfradraget er der også op til godt 8.000 kroner at hente i energitilskud ved installation af en luft-til-vand varmepumpe, hvis du har et ældre helårshus med olie- eller gasfyrsopvarmning, mens en luft-til-luft varmepumpe til et sommerhus udløser et betydeligt mindre tilskud, forklarer Jens Krogh.

-jhn

Læs mere om Lavenergi

22/11 2017