Aktuelle nyheder om byggebranchen - Lavenergi

Vejledning til boligejere om valg af ny varmekilde

Vejledning til boligejere om valg af ny varmekilde

Det er ikke længere tilladt at installere olie- og naturgasfyr i nye bygninger, men det tager lang tid, inden de forsvinder i vores boliger

Del artiklen på

Der er flere ting, som boligejerne med fordel kan overveje, når de skal skifte til ny varmekilde.

De sidste fire år har det været forbudt at installere olie- og naturgasfyr i nye bygninger, hvis der er andre alternativer som fjernvarme, solvarme, varmepumper eller træpillefyr. Alligevel kommer varmen i ca. 523.000 boliger stadig fra enten et olie- eller et naturgasfyr. Et tal som gerne skulle ned på nul, efterhånden som vi nærmer os 2050, hvor Danmark skal være fri af fossile brændstoffer.

- En udskiftning er en større udskrivning, og derfor tager det tid, inden vi slipper af med alle olie- og naturgasfyr. Men for mange boligejere, kan det være svært at vurdere, hvad der vil være bedst for deres bolig, når de skal vælge mellem mange alternative kilder til opvarmning som varmepumpe, træpillefyr, solvarme eller fjernvarme, siger Camilla Damsø Pedersen, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Professionel energivejledning
En håndværker, der er uddannet i energivejledning, kan hjælpe med at give et overblik over de forskellige muligheder, når der skal vælges en ny energiløsning.

- Når man skal skifte fyret ud, er det en fordel samtidig at overveje, om der bør skiftes vinduer eller efterisoleres, fordi det kan være med til at påvirke valget af varmekilde og den fremtidige energiregning.

- 35 procent af boligerne skal erstatte fyret med vedvarende energikilder, for at Danmark kan nå i mål med at blive fri af fossile brændstoffer i 2050. Det bør ske mest omkostningseffektivt for forbrugeren, og derfor er der flere ting at overveje end bare den ny varmekilde, når man alligevel går i gang, siger Camilla Damsø Pedersen.

Der er 1.460.421 stuehuse, parcelhuse og rækkehuse i Danmark. Cirka 114.000 af boligerne har oliefyr, mens 409.000 har naturgasfyr.

- eca

Læs mere om Lavenergi

4/10 2017