Aktuelle nyheder om byggebranchen - Maling

Unikt maleanlæg rykker ind hos Frøslev TræMaleranlægget består af i alt fire malermaskiner. Dermed kan Frøslev Træ nu både save og male træet på samme matrikel. Det giver både energibesparelser og mindre miljøbelastning.

Unikt maleanlæg rykker ind hos Frøslev Træ

Frøslev Træ har netop igangsat et unikt maleanlæg, der bringer virksomheden op i Europas øverste liga indenfor professionel overfladebehandling af træ

Del artiklen på

Familieejede Frøslev Træ har netop trykket på startknappen på et topmoderne maleanlæg, der gør den sønderjyske træproducent i stand til at levere det nyeste indenfor overfladebehandlinger.

Anlægget er designet, så det kan tilrettes maling til både indvendig- og udvendig brug, og i modsætning til traditionelle maleranlæg, kan det nye anlæg i Frøslev påføre to lag maling i én arbejdsproces. Dette gør, sammen med to selvstændige tørreovne, at malerbehandlingen er både hurtig og effektiv.

- Vi ser en stadig større efterspørgsel på overfladebehandlet træ, og for os var etableringen af et maleanlæg et naturligt næste skridt i vores ambition om at have al træforædling på én adresse. Med kontrol over hele produktionsprocessen, samt færre interne logistikomkostninger, kan vi altid kortfristet levere kvalitet i top til yderst markedsattraktive priser, forklarer direktør Martin L. Petersen.

Tendensen indenfor byggeri og arkitektur peger mod bæredygtighed og hurtigere montagetider. Træ er det mest bæredygtige byggemateriale, der findes, og ved at kunne levere træ færdigmalet fra samme matrikel, hvor det også er forædlet, reduceres både logistik og håndtering, hvilket resulterer i energibesparelse og mindre miljøbelastning.

Det nye maleranlæg udmærker sig bl.a. ved, at det kan påføre to lag maling i én arbejdsproces.

Ikke kun sort og hvidt
Maleranlægget er leveret af danske Prima Vent som en turn-key-løsning, hvori de fire malermaskiner fra Ceetec indgår. Malerkabinerne har automatisk indstilling af sprøjtedyser og genbrug af maleprogrammer i PLC-styringen, så de med minimal indstilling er hurtigt klar til at starte produktionen.

- Med denne løsning får Frøslev Træ både et maleranlæg, der kan producere store volumener, men også muligheden for at omstille hurtigt til mindre ordrer og dermed maksimal fleksibilitet. I dag er parametre som kort omstillingstid, ensartet kvalitet og minimalt maleforbrug afgørende for en effektiv produktion. Med fire højteknologiske maleautomater fra Ceetec, står Frøslev Træ stærkt rustet til fremtidens efterspørgsel, udtaler Jesper Frandsen fra Ceetec.

Kapaciteten er op til to lastbiltræk pr. skift, og de færdige profiler i Frøslevs store sortiment kan enten pakkes pakkevist eller folieret i bundter med to, fire eller seks emner alt efter kundens behov på de daglige leveringer rundt i Danmark og de for Frøslev Træ stigende eksportmarkeder.

Frøslev Træ tilbyder en lang række standardfarver, men det er også muligt hurtigt og effektivt at specialproducere efter kundens ønske inden- og udenfor RAL-skalaen.

-los

Læs mere om Maling

10/10 2017