Aktuelle nyheder - Tag

Bedre indeklima under tag på Asgårdskolen

Bedre indeklima under tag på Asgårdskolen

Efter en omfattende tagrensning og tagimprægnering er Asgårdskolen i Ringsted nu rustet til et nyt skoleår med et sundere indeklima

Del artiklen på

Før skolestart var taget på Asgårdskolen i Ringsted fyldt med alger, mos og ødelagte tagsten. Det betød, at fugten havde rig mulighed for at trænge videre ned i bygningen og f.eks. forårsage skimmelsvamp. Flere års nedbør og blæst havde sat sit præg på klimaskærmen. Ikke mindst det 5000 m 2 store tag var mærket af hård medfart og omfattende slitage.

- Taget har en del år på bagen og var meget medtaget. De store mængder mos og alger havde ødelagt en del tagsten, og fugten var derfor trukket ind under tagkonstruktionen, fortæller direktør Mikael Fuglsang fra Alge Expressen, der stod for både rensning og imprægnering.

For at give taget et tiltrængt løft har firmaet i løbet af sommerferien renset og imprægneret hele tagkonstruktionen, ligesom de ødelagte tagsten er blevet udskiftet. Så da elever og lærere for nylig indtog bygningen på første skoledag, blev de mødt under et tag, der ikke bare er så godt som nyt, men også sikrer et bedre indeklima i fremtiden.

- Imprægneringen binder sig fast i tagfladen og tilfører en perleeffekt, så vandet samler sig i dråber, der løber af taget i stedet for at sprede sig. Løsningen hæmmer mos- og algevæksten, så det kun er almindeligt, løbende vedligehold, der er nødvendigt. Samtidig forlænges tagets holdbarhed, fortæller area sales manager, Jakob Wichmann Matthiasen fra Iso Paint Nordic, som har leveret imprægneringsløsningen, HydroBlock.

Mindre risiko for skimmelsvamp
Ifølge Mikael Fuglsang var mos- og algevæksten så massiv, at de ødelagte tagsten først kom til syne, da arbejdet med at rense taget gik i gang. Grundet de omfattende skader har fugten haft rig mulighed for at trænge ind, imens solen har stået på, og både alger og mos har derfor haft gode vækstbetingelser. En omstændighed, som i værste fald kan medføre skimmelsvamp i klasselokalerne.

- Fordi taget nu er imprægneret, er risikoen for f.eks. skimmelsvamp blevet betragteligt reduceret. Og da løsningen trænger dybt ind i tagstenen i stedet for at danne en hinde, kan tagfladen ånde, så fugten kan trænge ud indefra, siger Mikael Fuglsang og fortsætter:

- Med et klima som det danske, hvor hverken sol eller frost er stærk nok til at slå algerne ihjel, er det en god og langsiget investering at imprægnere taget.

- eca

Læs mere om Tag

4/9 2017
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender Tagsten Tegltag UndertagFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagisoleringTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Monier

  Monier

  Komplette tagløsninger
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • V. Meyer

  V. Meyer

  Vario Vingefals tagsten
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • V. Meyer

  V. Meyer

  Creaton Melodie tagsten
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage