Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Brandsikkerheden er i top ved lufthavnsudvidelse Udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn betyder, at der bliver plads til at 40 mio. passagerer kan passere lufthavnen pr. år.

Brandsikkerheden er i top ved lufthavnsudvidelse

Lufthavnen i Kastrup er i gang med at udvide den travle Terminal 3. Her har man valgt en tagisolering, som betyder øget brandsikkerhed for de rejsende

Del artiklen på

Københavns Lufthavn er én af Europas hurtigst voksende lufthavne, og det store område i Kastrup er i gang med endnu en udvidelse. Terminal 3, hvor mere end 20 millioner mennesker hvert år kommer igennem, skal udvides for en kvart milliard. Og her spiller brandsikkerheden en afgørende rolle.

Inden for de seneste fem år har der blandt andet været brand i lufthavne i Rom, Hong Kong, Singapore og Tanzania. Og derfor er det vigtigt, at der er valgt brandsikker isolering i udbygningen af Københavns Lufthavn, mener overingeniør hos SikkerhedsBranchen og tidligere vicebrandinspektør i Tårnby Kommune, Peter Hofman-Bang.

- Et stort bygningskompleks som en lufthavn er en dynamisk størrelse, som løbende ombygges imens driften opretholdes. Under byggearbejder er brandrisikoen forhøjet samtidigt med, at bygningens brandsikkerhed kan være reduceret. Derfor er det vigtigt at planlægge byggeprocessen og materialevalget ud fra brandsikkerhedsvinklen, fortæller Peter Hofman-Bang og fortsætter:

- Et skrækeksempel er branden i lufthavnen i Düsseldorf i 1996, hvor 17 mennesker omkom. Branden opstod ved et uheld, da svejsearbejde antændte polystyren-isolering i bygningen. Dette eksempel viser, hvordan der er en afgørende forskel på isoleringsmaterialer, når det kommer til brandsikkerhed.

Øger brandsikkerheden med Rockwool
I Terminal 3 i Københavns Lufthavn er der blevet brugt tagisolering fra Rockwool lavet af stenuld, der kan modstå temperaturer over 1000 grader. Og der er flere funktioner i netop denne form for isolering, der højner brandsikkerheden i den travle terminal:

- Hvis det meget ulykkelige skulle ske, og der opstår en brand i Københavns Lufthavn, forsinker Rockwool-isoleringen spredning af branden, og udvikler kun i yderst begrænset omfang røg. Derudover beskytter isoleringen den bærende konstruktion i bygningen, fortæller civilingeniør og ansvarlig for byggeteknisk afdeling i Rockwool, Marina Mazin.

Hun uddyber:

- Ved at Rockwool-isolering er med til at forhindre, at branden spreder sig, og ved at isoleringen beskytter konstruktionen mod ødelæggelser ved brand, får folk i bygningen længere tid til at komme ud i sikkerhed. Det kan i sidste ende være med til at redde menneskeliv. Desuden begrænses materielle skader på bygningen, hvilket betyder, at bygningen hurtigere kan komme tilbage i drift.

Om projektet:
- Udbygningen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn er del af en samlet udbygningsplan ’Expanding Cph’ for, hvordan lufthavnen kan vokse til 40 millioner passagerer.
- Udbygningen af Terminal 3 er planlagt til at skulle påbegynde fra efteråret 2017, og skal være klar i sommeren 2018.
- Den samlede udbygningsplan af Københavns Lufthavn bliver med en samlet investering på omkring 20 milliarder kroner, og er dermed en af de største privatfinansierede anlægsinvesteringer i Danmarkshistorien.
- Udvidelsen betyder, at lufthavnen blandt andet får plads til 17 nye langdistanceruter til hele verden ud over de 36 nuværende ruter.
- Rockwool leveret i omegnen af 3000 kvadratmeter Hardrock Energy Systemtag i 300 mm til udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn.

-los

Læs mere om Tag

31/8 2017

Mest læste


Seneste nyheder

 • Phønix Tag

  Phønix Tag

  Med mere end 100 års erfaring ved vi det meste om tagpap
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • Lindab

  Lindab

  Lindab tagrender - Danmarks stærkeste tagrende. Fås i 11 flotte farver
 • NG Zink

  NG Zink

  Kvalitet, fleksibilitet, erfaring og leverancesikkerhed
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • Bluebeam

  Bluebeam

  Din globale samarbejdspartner
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • Steni

  Steni

  Unikke facadeudtryk
 • V. Meyer

  V. Meyer

  Creaton Melodie tagsten
 • Monier

  Monier

  Komplette tagløsninger
 • Dansk Bygningsrenovering

  Dansk Bygningsrenovering

  Klik - og SE hvad vi kan
 • ASP produktudvikling

  ASP produktudvikling

  Tunge løft til lette priser
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulve, vægge og tage.
 • Isover

  Isover

  NYHED - InsulSafe - Effektiv glasuldsløsning til isolering af loft og hulmur
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • V. Meyer

  V. Meyer

  Vario Vingefals tagsten
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag