Aktuelle nyheder - Tag

Bue af stenuld brandsikrer den nye K.B. Hal K.B. Hallen er netop blevet officielt indviet på Frederiksberg. Foto: CCO Arkitekter

Bue af stenuld brandsikrer den nye K.B. Hal

Den nye K.B. Hal er denne gang bygget med en bue af brandsikker stenuld på taget, der skal beskytte de kommende gæster i tilfælde af brand

Del artiklen på

Den 28. september 2011 gik et gys igennem København - én af de mest legendariske bygninger - K.B. Hallen - stod i flammer, og branden endte med at ødelægge stort set hele hallen. Men nu står der igen en hal på Peter Bangs Vej på Frederiksberg.

Den nye K.B. Hal er formgivet efter tre grundprincipper: Buen, gavlen og skiven. Og netop i buen sidder en stenuldsløsning, som skal være med til at forhindre, at fortiden gentager sig.

Den nye hal er - lige som sin forgænger - multifunktionel med primær fokus på musikkoncerter, sportsbegivenheder, messer og konferencer. Og med arrangementer i denne størrelsesorden, hvor mange mennesker er samlet på ét sted, er det helt afgørende, at der er styr på brandsikkerheden. Derfor faldt valget på en fleksibel stenuldsløsning, da det specielle, buede tag skulle konstrueres:

- Der var flere årsager til, at vi valgte stenuldsløsningen Toprock fra Rockwool. For det første efterspurgte vi - på grund af bygningens buede konstruktion - en fleksibel men stadig robust isoleringsløsning, der kunne følge den unikke bygningsgeometri. Her var det afgørende, at Rockwool kunne tilbyde en løsning med mindre pladestørrelser, som komplementerer konstruktionen, siger entrepriseleder Benny Jørgensen fra IFA Tagdækning A/S, og fortsætter:

- Derudover var det afgørende for vores valg, at stenuld, ligesom sten, ikke brænder. Det er både en fordel for os under byggeprocessen, når vi eksempelvis svejser tagpap, og der springer en gnist, men også en fordel for de kommende gæster, fordi brandsikkerhed er så afgørende i et byggeri som dette.

Brandsikkerhed særlig vigtig i tagkonstruktionen
Brandsikkerheden i tagkonstruktionen på en bygning har afgørende betydning for, hvor hurtigt en brand udvikler og spreder sig, og dermed også den tid, der er til at redde folk ud i tilfælde af brand. Og her kan passiv brandbeskyttelse med stenuld være en fordel på flere måder:

- Graden af brandsikkerhed på taget har betydning for både bygningens økonomi og sikkerhed. Når man vælger en brandsikker stenuldsløsning, som der er blevet gjort i den nye K.B. Hal, får tagkonstruktionen en god, passiv brandbeskyttelse fra starten af. Passiv brandbeskyttelse er en let og omkostningsfri metode til høj brandsikkerhed i bygningen, da det ikke kræver speciel aktivering eller løbende vedligehold og kontrol, siger Søren Rud Pedersen, produktchef fra Rockwool og tidligere brandinspektør, og tilføjer:

- Desuden betyder en stenuldsløsning på taget en forbedret akustik i den nye hal på grund af fibrene i stenulden, hvilket vil komme de mange besøgende til gode under koncerter, sportsbegivenheder og andre festlige arrangementer. De gode akustiske egenskaber i stenulden vil også bidrage til færre lydgener for K.B. Hallens naboer.

K.B. Hallen
- Den nye hal er tegnet af Christensen & Co, og er inspireret af den tidligere hal men med et mere moderne touch.
- K.B. Hallen er 9500 m2 og har plads til op til 4900 tilskuere.
- Den oprindelige hal var Europas største private sportsanlæg ved opførelsen i 1938 bygget af Kjøbenhavns Boldklub.

-losLæs mere om Tag

12/12 2018