Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Buet glas på flade tage giver mange fordele Fladtagsvinduet består af en energieffektiv dobbeltlagsrude i kombination med det 6 mm tykke, hærdede glas. Dermed opfylder det bygningsreglementets 2020-krav.

Buet glas på flade tage giver mange fordele

Det buede glas i Velux’ nye fladtagsvindue sikrer automatisk afløb af regnvand

Del artiklen på

Velux Danmark har netop lanceret et fladtagsvindue, der kombinerer funktionalitet og kvalitet med et æstetisk udtryk. Det innovative design med 6 mm hærdet glas på toppen, der går i en bue hen over taget, giver et uforstyrret udkig mod himlen og optimal adgang for dagslyset i boligen.

Det buede glas sørger desuden for, at regnvand løber uhindret af ruden. Det betyder, at fladtagsvinduet kan monteres fra 15 og helt ned i 0 grader, hvor andre fladtagsvinduer med plant glas typisk kræver en hældning i taget for, at vandet ikke lægger sig ovenpå ruden.

- Vi har glædet os til at lancere vores nye fladtagsvindue på det danske marked. Den buede glasløsning er ganske enkelt revolutionerende indenfor kategorien af fladtagsprodukter, og vi har af samme grund mærket en stor forhåndsinteresse. Jeg føler mig overbevist om, at vinduets stilrene udtryk vil falde i mange boligejeres smag, siger direktør Mick Schou Rasmussen.

Fladtagsvinduet med buet glas anbefales især til boliger, hvor vinduet vil være synligt udefra, og den buede glasløsning kommer til sin ret.

Optimal isoleringsevne
Fladtagsvinduet med buet glas fås i otte forskellige størrelser og består af en energieffektiv dobbeltlagsrude i kombination med det 6 mm tykke, hærdede glas. Lavenergiruden og den ekstra isolerede PVC-karm resulterer i en positiv energibalance, og produktet opfylder Bygningsreglement 2020-kravene allerede i dag.

Samtidig forener konstruktionen en optimal isoleringsevne med ekstra støjdæmpende egenskaber, som er praktisk, når nedbør i form af regn og hagl rammer vinduet.

Luk op for komforten
Det nye fladtagsvindue leveres med både fast og elektrisk oplukkelig karm. Sidstnævnte løsning betyder, at boligejeren ikke blot får glæde af den øgede mængde dagslys, men også får muligheden at lufte ud og lade vinduet bidrage til et sundt indeklima.

Det kunne være i køkkenet, hvor gener fra eksempelvis stegeos nemt afhjælpes. Det er desuden muligt at øge komforten yderligere ved at montere indvendig, elektrisk plisségardin, solcelledrevet/elektrisk mørklæggende energigardin eller udvendig solcelledrevet markise. På varme sommerdage holdes temperaturen behagelig, da den udvendige markise reducerer varmen med op til 76 %.

-los
 

Læs mere om Tag

28/4 2017

Mest læste


Seneste nyheder