Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Bygningers tag skal males ’grønne’På Building Green i Aarhus, der afholdes d. 29.-30. marts, er der mulighed for at stifte bekendtskab med mange forskellige bæredygtige byggematerialer og -løsninger.

Bygningers tag skal males ’grønne’

Maling- og lakproducent Tikkurila Danmark har fundet den grønne pensel frem og glæder sig til at give Building Green Aarhus et lag grøn kulør

Del artiklen på
Bygninger, hvis klima- og energiegenskaber ligger langt under nutidens standard, kan få en mere klimarigtig profil uden gennemgribende og kostbare ombygninger. De kan så at sige males ’grønne’ – bæredygtigt grønne, forstås.

Sådan lyder det budskab, som maling- og lakproducenten Tikkurila Danmark, der bl.a. står bag Beckers Maling og ISO Paint Nordic, vil fokusere på ved den bæredygtige bygge-event Building Green i Aarhus d. 29.-30. marts.

- Mange tror, at bygningsforbedringer i forhold til energiegenskaber og bæredygtighed er meget gennemgribende og kostbare. Sådan behøver det ikke nødvendigvis være. Også inden for grønne og bæredygtige tiltag er der lavthængende frugter, hvor en begrænset indsats giver en stor forbedring, siger adm. direktør for Tikkurila Danmark, Kenneth Johansen.

Han peger på tagmaling med specialprodukter, der reflekterer varmeindstråling fra solen, som en af et klimainitiativ med et stort udbytte af en relativt beskeden investering. Og varmeindstråling er langt fra kun et problem under varmere himmelstrøg. Også herhjemme giver det både i forhold til brugerkomfort og driftsøkonomi god mening at reducere varmeindstråling på tagfladen ved hjælp af specialmaling.

Et godt sted at starte
Tikkurila Danmarks specialprodukt til varmereflekterende malebehandling, ClimateCooler, reducerer indstrålingen med helt op til 80 %. I et konkret projekt, hvor den ene af to identiske fløje på et københavnsk hotel fik malet tagfladen med ClimateCooler betød det, at omkostningerne til køling af den behandlede fløj blev reduceret med 10 %. Det reducerede energiforbrug betyder samtidig, at miljøet hvert år spares for udledning af 27 tons CO2.

- Der er ingen tvivl om, at nedkøling af taget ved hjælp af specialmaling er en af de hurtigste og lettest tilgængelige metoder til at reducere CO2-udledning fra bygninger. Det er et godt sted at starte sin indsats for et bedre klima, uanset om det handler om erhvervsbygninger eller boliger, siger Kenneth Johansen.

Til forskellige typer tagbelægning
ClimateCooler produceres i flere versioner, der passer til forskellige typer tagbelægning. Produktet kan således bruges både i forbindelse med forskellige typer tagsten samt tagpap. ClimateCooler kan opleves på Tikkurila Danmarks fælles stand for tekniske male- og overfladebehandlingsprodukter fra ISO Paint Nordic samt produkter til dekorativ bygningsmaling fra Beckers Maling.

Beckers Maling har gennem årtier prioriteret udvikling af miljøvenlige produkter højt og tilbyder i dag flere miljømærkede produkter end nogen anden europæisk maling- og lakproducent. Kenneth Johansen ser derfor frem til at præsentere de besøgende på Building Green i Aarhus for en lang række af malinger, som bl.a. er mærket med Svanemærket er godkendt af det svenske astma- og allergiforbund samt har opnået svensk indeklimamærkning.

-los


Læs mere om Tag

9/3 2017

Mest læste


Seneste nyheder