Aktuelle nyheder - Tag

Effektiv aftrækshætte til bølgepladetageAftrækshætte leveres fastmonteret på en bundplade, som passer i profilet til tagpladen.

Effektiv aftrækshætte til bølgepladetage

Aftrækshætten til bølgepladetage har et større aftræksareal end traditionelle aftrækshætter, og det giver mindre støj

Del artiklen på

Med lanceringen af en ny aftrækshætte til bølgepladetage tilføjer Cembrit nu et produkt til sortimentet med større krav til afkastvolumen, som er specialudviklet til emfang og genveksanlæg.

- Den nye hætte er specialudviklet og er kendetegnet ved høj afkastkapacitet og lille tryktab, hvilket betyder, at den bl.a. er egnet til genveksanlæg. Tidligere har man været nødsaget til at lave afkastet fra genveksanlæget gennem facaden. Det er en bekostelig løsning, der i værste fald kan resultere i fugtskjolder på facadebeklædningen, da der i kolde perioder kan dannes kondens ved aftrækket fra anlægget. Det problem slipper man for med den nye aftrækshætte, der vil lede fugten ud på tagfladen, siger teknisk chef hos Cembrit, Frank Brøndum, og fortsætter:

- Vores nye aftrækshætte har et større aftræksareal end vores traditionelle hætter, hvilket er medvirkende til at reducere støjen fra rørene. Derfor egner hætten sig særligt godt til emfang og ventilationssystemer, hvor der er behov for et større afkast. Som standard er hættens store aftræksareal på 200 cm2 desuden monteret med rottesikring.

Robust og let at håndtere
Hætten er fremstillet af slagfast polystyren, som er et hårdt og robust plastikmateriale, der samtidig er meget let, og udstyret med et 30 centimeter langt fastmonteret isoleret spirorør med en diameter på 160 millimeter. Spirorøret er fremstillet af stål og isoleret med PolyStyren, som er et støjreducerende, let og effektivt isolerende materiale, der modvirker kondens. Hætten er dermed effektiv, robust og let at håndtere:

- Aftrækshætten leveres fastmonteret på en bundplade, som passer i profilet til vores tagplader. Den er således nem at montere sammen med resten af taget. Hættens udformning gør, at den følger taghældningen uanset hældningen, hvilket giver et flot, integreret udtryk, siger Frank Brøndum.

Hætten leveres til Cembrits tagplader B6 og B7 i et farvesortiment, som matcher tagpladerne: Mørkegrå, grå, sortblå, antracit, rødbrun, mokka og teglrød.

-kj

Læs mere om Tag

7/5 2019