oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Fælles standarder for tagpap forbydes- Der er blevet brugt rigtig mange penge på at lave dårlige tagpaptage om, og vi har ikke brug for at komme derhen igen, lyder det fra Dansk Byggeri der er bekymrede over den forventede afgørelse

Fælles standarder for tagpap forbydes

Efter indstilling fra Konkurrencestyrelsen forventes det, at Konkurrencerådet kræver Tagpapbranchens Oplysnings Råd (TOR) nedlagt og alle tagpapanvisninger fjernet

Del artiklen på

I mere end tre årtier har håndværkere, entreprenører og rådgivere fulgt fælles anvisninger for at sikre, at tagpaptage på bygningerne herhjemme bliver lagt efter standarder, der sikrer en høj kvalitet og en lang levetid. Men de tider kan meget vel være slut, når Konkurrencerådet mødes her senere i dag onsdag.

Ifølge en indstilling fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen som Nyhedsmagasinet Ingeniøren er kommet i besiddelse af lægges der nemlig op til at Tagpapbranchens Oplysnings Råd (TOR) skal nedlægges og samtlige tagpapanvisninger skrottes.

Et eller to lag pap
Det sker efter næsten tre års kulegravning, hvor styrelsen mener at have belæg for, at branchens største virksomheder Icopal og Nordic Waterproofing(Phønix Tag) gennem TOR har forsøgt at begrænse konkurrencen på tagpapmarkedet. Det skal være sket ved, at udforme TOR’s anvisninger på en måde, der har holdt andre virksomheder ude af det danske marked.

Ifølge Ingeniøren som har haft lejlighed til at læse styrelsens indstilling, detaljerer styrelsen ikke, hvordan TOR anvisningerne skulle holde konkurrenter ude af markedet. Men et af kravene som konkurrenterne tidligere har raset over er, at TOR forlanger, at der skal anvendes to lag tagpap, hvor de finder det tilstrækkeligt med et.

Frygt for flere skader
Ifølge Ingeniøren frygter Dansk Byggeri for konsekvenserne, hvis Konkurrencerådet følger indstillingen og direktør Michael H. Nielsen siger, at det vil skabe en enorm usikkerhed i tagpapbranchen og frygter flere skader:

- Det er vigtigt at konkurrenceloven bliver overholdt. På dette område er der imidlertid en historik, der gør, at jeg ikke er tryg ved at overlade det alene til leverandørerne at lave anvisninger. Der er blevet brugt rigtig mange penge på at lave dårlige tagpaptage om, og vi har ikke brug for at komme derhen igen.

I Konkurrence og Forbrugerstyrelsen vil kommunikationschef Hanne Arentoft hverken af- eller bekræfte at indstillingen er på dagsordenen på Konkurrencerådets møde i dag. Ligesom hun ikke vil fortælle på hvilket tidspunkt rådet mødes, men hun forsikrer, at der vil komme en pressemeddelelse ligeså snart afgørelsen foreligger. Bygtek.dk følger sagen.

-jhn

Nyhedsmagasinet Ingeniøren og lagt indstillingen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen op. Du kan læse den her:https://www.scribd.com/document/349301819/Indstilling-fra-KFST-til-Konkurrencera-det

Senere onsdag kom afgørelsen fra Konkurrencerådet - Læs den her:http://bygtek.dk/artikel/tag-tagsten/konkurrencerdet-ulovlig-aftale-i-tagpapbranchen

Disse personer skal afgøre TORs skæbne

Konkurrencerådet er sammensat af disse personer:
Christian Schultz (formand) Professor
Caroline Heide-Jørgensen (næstformand) Professor
Philipp Schröder Professor
Pernille Wegener Jessen Professor
Jan-Erik Svensson Tidl. partner i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel
Vibeke Krag Tidl. koncerndirektør i Codan
Torsten Ringberg Professor
(Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen)

Læs mere om Tag

31/5 2017

Mest læste


Seneste nyheder