Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Grønne tage skaber travlhed for tagdækkerneBæredygtighed og en grøn profil er vigtig for Aarhus Letbane, Karl Aage Jensen Tagdækning har installeret et grønt tag

Grønne tage skaber travlhed for tagdækkerne

Grønne tage bliver mere og mere populære som levende oaser, der skifter farve med årstiden. Samtidig bliver de bæredygtige tage skrevet ind i flere og flere lokalplaner

Del artiklen på
Grønne tage bliver mere og mere populære som levende oaser, der skifter farve med årstiden. Samtidig bliver de bæredygtige tage skrevet ind i flere og flere lokalplaner.
Det giver travlhed hos tagdækkerne, og de nyeste typer af grønt tag er nemme at arbejde med, fordi det er bakkeløsninger, siger indehaver Günther Staugaard fra Karl Age Jensen Tagdækning.

Hans firma har netop lagt grønt tag på værkstedet og kontrolcentret hos Aarhus Letbane.

- Det er nemt og hurtigt at arbejde med de nye sedumløsninger, som bliver leveret i moduler med drænbakker. Fordelen er også, at du ikke skal koordinere med flere forskellige håndværkere. Det gør arbejdet effektivt, og det er med til at sikre kvaliteten, siger Günther Staugaard.

Stigende interesse for de levende tage
Phønix Tag Materialer, der er leverandør af det grønne tag Nature Impact Roof, forventer, at tagdækkerne i de kommende år får travlt med at installere grønne tage.

- Vi mærker en stærkt stigende interesse for grønne tage, som vi leverer klar til at lægge på. Planterne er allerede færdiggroet og klar til brug, og arkitekt og bygherre har forinden valgt den rigtige opbygning med hjælp fra vores eksperter, siger Kenneth Vraa, der er salgs- og marketingchef hos Phønix Tag Materialer.

Få håndværkere på taget
Fordelen for bygherren er, at han ikke skal lave aftaler med flere forskellige fag, og der derfor er kun er én entreprenør, der bærer ansvaret. Bygherren får derfor færre håndværkere på taget, hvilket igen gør hele arbejdet mere effektivt.

- Tagdækkeren er ekspert i at udføre den kritiske bygningsdel, som en tagmembran er. Det betyder, at vandtætheden af membranen bliver sikret under påbrænding af afslutningsskinner med mere. Det betyder også, at de ansattes sikkerhed er i top oppe på taget. Tagdækkere er, modsat mange andre faggrupper, vant til at arbejde i højderne og de har dermed den erfaring, der skal til for at udføre arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt, siger Kenneth Vraa.

Ved større flader, hvor der skal arbejdes med egentlige haver med dybe jordlag, træer og buske, er det dog en opgave for anlægsgartneren, tilføjer han.


Læs mere om Tag

19/1 2017

Mest læste


Seneste nyheder