Aktuelle nyheder - Tag

Grønt tag godt for koncentration

Grønt tag godt for koncentration

Dr. Kate Lee og et hold fra University of Melbourne har bevist, at blot 40 sekunders kig på et grønt tag øger koncentrationen. Et resultat som godt kunne være interessant i planlægningen af skoler og kontorbygninger

Del artiklen på

Af Marie Sofie Larsen

I studiet ’40-second green roof views sustain attention: The role of micro-breaks in attention restoration’, som er publiceret i ’Journal of Environmental Psychology’, gav forskeren 150 studerende en kedelig og koncentrationskrævende opgave. Halvvejs inde i testen fik de studerende en pause på 40 sekunder, hvor de skulle se på forskellige tage: Én testgruppe fik lov til at se på et betontag, og resten skulle se på et blomstrende grønt tag. Efterfølgende lavede den grå gruppe langt flere fejl end den grønne.

Det grønne tag havde givet den grønne gruppe en restituerende indflydelse på den mentale motor og forstærkede derigennem koncentrationen. Det har fået forskerholdet til at anbefale, at alle parter i byggeriet stræber efter at begrønne byer og bygninger. Selvom det er en kendsgerning, at grønne tage har en positiv indflydelse på de klimatiske og energiske aspekter af bygninger og bystrukturer, er det nyt, at natur på bygninger øger koncentrationsevnen.

I det næste forskningsprojekt af Dr. med. Kate Lee & co skal forskerne finde ud af, om grønt på arbejdspladsen også har en kreativitetsfremmende effekt.

Læs mere om Tag

28/5 2019
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagByggerådgivningFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • Monier

  Monier

  Komplette tagløsninger
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration