Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Klar med 3D BIM-objekter af tagrendeløsningerØget digitalisering i byggebranchen stiller også krav til producenterne. Det gør Plastmo nu noget ved.

Klar med 3D BIM-objekter af tagrendeløsninger

Plastmo har i samarbejde med 3dbyggeri danmark udviklet digitale 3D BIM-objekter af sine tagrendeløsninger

Del artiklen på

Hvis produktiviteten og konkurrenceevnen for den danske byggebranche skal øges, må byggeriet tage digitalisering alvorligt og blive bedre til at samarbejde på tværs af de forskellige aktører i værdikæden. Som en proaktiv leverandør af byggematerialer har Plastmo strategisk valgt at tage initiativ til et forbedret samarbejde.

Et af de mest brugte begreber i relation til byggebranchens digitalisering er BIM, Building Information Modeling.

- Der sættes ofte lighedstegn mellem BIM og 3D-objekter. Dog skal man huske, at 3D-objekterne alene ikke nødvendigvis bringer meget information ind i byggeprojektet. Derfor skal producenten – ligesom vi oplever at Plastmo er – også være opmærksomme på ting som datastandarder, datahåndtering, 2D-detaljetegninger og udbudsbeskrivelser for at understøtte hele BIM-processen. Styrken kommer fra kombinationen af disse værktøjer, hvilket også tit skaber en god dialog imellem producenten og arkitekten eller ingeniøren, siger Tore Hvidegaard, adm. direktør for 3dbyggeri danmark, der har rådgivet Plastmo om valg af digitaliseringsløsning.

En nemmere hverdag
Som leverandør til byggeriet vil Plastmo imødekomme, at projekteringen af byggesager bliver mere og mere digital, hvilket medfører ændrede arbejdsprocesser for arkitekter og ingeniører. Det gør virksomheden ved proaktivt at stille digitale projekteringsværktøjer til rådighed for byggebranchen.

- Hos Plastmo ønsker vi at understøtte en øget digitalisering og samtidig involvere os tidligt i byggeprocessen. Formålet er at gøre hverdagen nemmere for byggeriets foreskrivende og udførende aktører. Med 3D BIM-objekter af vores tagrendeløsninger, kan man let vælge og implementere den bedst mulige afvandingsløsning for det konkrete byggeprojekt i kombination med vores online tagrendeberegner, udtaler forretningsudviklingschef i Plastmo, Bjarke Fjeldsted.

-losLæs mere om Tag

23/3 2017

Mest læste


Seneste nyheder