Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Kvalitet og rådgivning går hånd i hånd

Kvalitet og rådgivning går hånd i hånd

Byggeriets voksende behov kalder på større videndeling fra leverandørerne, mener man hos Eurotag

Del artiklen på

Et tæt samarbejde mellem leverandøren og den projekterende er altafgørende for den gode proces, for det færdige resultat og for levetiden på den lange bane. Det er man ikke i tvivl om hos Eurotag Danmark, der har 40 års rådgivererfaring på bagen.

- Arkitekter og projekterende møder en overflod af informationer om produkter og løsninger, og det kan være svært at navigere i og skabe overblik over. Derfor det vigtigt at rådføre sig med sin leverandør, siger Ulrik Hoffmann, der er salgs- og projektchef i Eurotag Danmark, som tager sig af nybygning og renovering af bæredygtige tagpap-løsninger til flade tage.

- Når det kommer til flade tage, har vi solid viden og know how, der gør, at vi kan rådgive arkitekter, rådgivere og andre parter om enhver løsning inden for tagpap og tagmembraner, tilføjer han.

Forhindrer byggeskader
At arkitekterne savner viden og information, er der ingen tvivl om. SBi har netop meldt ud, at de i den kommende tid udarbejder tre nye anvisninger om tagmembraner. Formålet med det er, at gøre det lettere for byggeriets parter at bestille, udføre og projektere tagmembraner på et oplyst grundlag. Og så skal det forhindre og forebygge byggeskader på tagmembraner. Det er tiltag som man bifalder hos Eurotag Danmark, der også selv er med i SBi-udvalget:

- Der er tydeligvis et stort behov for viden om tagpapløsninger, og her er det vigtigt, at arkitekter trækker på de rigtige parter for at få rådgivning baseret på de indsigter og erfaring, som vi har. At SBi nu udarbejder nogle saglige anvisninger på området er med til at løfte det generelle vidensniveauet i branchen, og det er til gavn for alle parter, siger Ulrik Hoffmann.

Rådgivning både før og efter
Eurotags konsulenter kommer ofte ud på tegnestuer og holder inspirationsmøder om miljørigtige tagpapløsninger af høj kvalitet, også på specifikke projekter. Men det er ikke kun den indledende rådgivning, der er vigtig for kvaliteten i projektet. Også den efterfølgende kvalitetskontrol har meget at skulle have sagt.

Når taget er færdiglagt, besigtiges det af en uafhængig kvalitetskontrollør fra Eurotag Danmark. Det sikrer overholdelse af de nyeste forskrifter og bestemmelser, og det sikrer omgående rettelser af eventuelle fejl og mangler.

- Der er ganske enkelt bedre økonomi i løsninger, hvor man tænker langsigtet, og her løfter vi ofte en afgørende rådgivningsopgave for arkitekter, bygherrer, ingeniører og konstruktører, der skal projektere, siger Ulrik Hofmann.

-kj

Læs mere om Tag

19/10 2017

Mest læste


Seneste nyheder