Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Møder skal styrke viden om klimaskærme

Møder skal styrke viden om klimaskærme

Over vinteren gennemfører STARK en landsdækkende møderække for håndværkere, der skal klæde dem bedre på til at udføre klimaskærme

Del artiklen på
Problemer med kvaliteten af bygningers klimaskærme kan have store konsekvenser for alle involverede, lige fra de daglige brugere til byggepladsens udførende håndværkere. Blandt de seneste eksempler er den såkaldte MgO-skandale med fugtsugende vindspærreplader, der har resulteret i behov for skadesudbedringer i millionklassen landet over.

Samtidig er tæthedskravene til bygningers dampspærrer blevet skærpet betydeligt med indførelsen af BR15 sidste år, og den udvikling vil fortsætte med det kommende bygningsreglement for 2020. Mange håndværkere efterlyser derfor mere viden om produktvalg, der kan bidrage til sikre og effektive systemløsninger inden for dampspærrer, vindspærrer og undertag, når de kigger forbi i byggemarkedet.

Det har nu fået byggemarkedskæden STARK til at lancere en række arrangementer med klimaskærme som tema. Mestermøderne, der henvender sig til professionelle håndværkere, finder sted fra januar til marts i 23 STARK byggemarkeder fordelt over hele landet. Category Manager Christian Hvidkjær Frederiksen fra STARK fortæller om baggrunden for tiltaget:

- Vi ønsker at opdatere håndværkerne med seneste viden på området, så de nemmere kan bygge i den rette kvalitet og undgår erstatningskrav på grund af f.eks. fugtskader. Mestermøderne kommer derfor omkring alt fra lovkrav og regler til faldgruber i forbindelse med den praktiske udførelse. Målet er, at håndværkerne går hjem fra møderne med en solid faglig opdatering samt en masse nyttige tips og tricks, der effektiviserer deres arbejdsprocesser.

Vigtig del af bygningen
STARK gennemfører Mestermøderne i samarbejde med ekspert inden for klimaskærmsløsninger, faglærer Johnny Lundgreen fra Roskilde Tekniske Skole. Han er desuden medlem af teknikergruppen i MEMBRAN-ERFA, der er et initiativ under BYG-ERFA med støtte fra Grundejernes Investeringsfond.

Johnny Lundgreen vil på Mestermøderne fortælle de deltagende håndværkere om de gældende lovmæssige krav for udførelsen af dampspærrer, vindspærrer og undertag. Deltagerne bliver også klædt på i forhold til de forventede krav i det kommende bygningsreglement for 2020.

- Tætheden bliver vigtigere og vigtigere i takt med, at kravene til isoleringstykkelser stiger. Det betyder, at klimaskærmen i dag udgør den absolut vigtigste del af bygningen og samtidig er blevet utroligt kompliceret at udføre. Derfor er det endnu vigtigere end før at vælge sine løsninger med omhu, så man også sikrer sig, at dampspærren, vindspærren og undertaget spiller rigtigt sammen, siger Johnny Lundgreen.

Nye systemløsninger
Håndværkerne bliver på Mestermødet præsenteret for en række af de nyeste systemløsninger inden for dampspærrer, vindspærrer og undertag herunder et dampspærresystem med en samlet systemgaranti på 30 år.
 
Et af aftenens hovedbudskaber er, at man bør vælge at arbejde med samlede systemer frem for selv at sammensætte en løsning af enkeltprodukter fra forskellige producenter. Det gør nemlig, at risikoen for utætheder, der kan føre til fugtproblemer eller energitab i bygningen, falder markant.

- Det er håndværkerne, der står med ansvaret for at implementere reglerne i bygningsreglementet ude på byggepladserne. Derfor vil vi på Mestermøderne ikke nøjes med at præsentere de gældende og kommende krav. Vi viser også en række af de løsninger, som gør det lettere at nå sikkert i mål med opgaverne, siger Christian Hvidkjær Frederiksen.

Interesserede håndværkere kan henvende sig i deres nærmeste STARK for at høre mere om, hvornår der er Mestermøde nær dem, hvor mange ledige pladser der er, hvordan man tilmelder sig mm.

-kj

Læs mere om Tag

18/1 2017

Mest læste


Seneste nyheder