Aktuelle nyheder - Tag

Mere tagpap at vælge imellemAktuelt er fem Derbigum-produkter kommet med i databasen over byggematerialer, der må anvendes i svanemærket byggeri.

Mere tagpap at vælge imellem

Tagpapmembraner fra producenten Derbigum indgår nu i miljømærkningsorganisationen Nordic Eco Labelings database med byggematerialer, der må indgå i svanemærket byggeri

Del artiklen på

Bygherrer, ingeniører, arkitekter og konstruktører har fået mulighed for at vælge tagpap fra en af branchens mest anerkendte leverandører af langtidsholdbare belægningsløsninger, også når de skal projektere byggeri med det eftertragtede Svane-miljømærke.

Det er en konsekvens af, at Eurotag Danmark, som er dansk leverandør af Derbigum, har fået optaget en række af tagpapmembranerne i den fællesnordiske miljømærkningsorganisation Nordic Eco Labelings database over produkter, der må indgå i byggeri med det eftertragtede Svane-miljømærke.

Nordic Eco Labeling miljøcertificerer en lang række produkter fra toiletpapir til tv og vaskemaskiner. Byggematerialer er der til gengæld få af. Kun yderdøre og vinduer samt kemiske byggevarer som lim og fugemasse har fået deres egne produktkategorier hos Nordic Eco Labeling og kan dermed svanemærkes selvstændigt. Tagpap eller andre tagdækningsmaterialer som tegl- eller fibercementsten kan altså i dag ikke svanemærkes.

Tradition for bæredygtighed
- Der kommer mere og mere fokus på bæredygtighed i byggeriet. Efterspørgslen efter miljøcertificeret byggeri stiger, og derfor ønsker mange bygherrer at bygge bæredygtigt. Det mærker vi i form af flere og flere forespørgsler om miljøaspekter i forbindelse med vores materialer. Derfor har vi gennem et stykke tid arbejdet på at komme med i Nordic Eco Labelings database, og vi er glade for, at det nu er lykkedes, siger key account manager hos Eurotag Danmark, Ulrik Hoffmann.

Aktuelt er fem Derbigum-produkter kommet med i databasen over byggematerialer, der må anvendes i svanemærket byggeri. Ulrik Hoffmann anslår, at de tilsammen står for cirka 95 procent af Eurotag Danmarks samlede salg, og han forventer, at flere produkter med tiden vil komme med i databasen. At tagdækningsprodukter endnu ikke selvstændigt kan svanemærkes er mindre vigtigt for Eurotag Danmark, vurderer han.

- Svanemærkningen betyder nok mest i forhold til private bygherrer og boligejere. Vi sælger udelukkende vores produkter til fagfolk. De kender os og vores produkter og lægger vægt på, at det nu er dokumenteret, at de må bruges i svanemærket byggeri. Det er det afgørende for os, siger Ulrik Hoffmann og hæfter sig ved, at virksomheden altid har kunnet sælge tagpap og membraner fra Derbigum med god og grøn samvittighed. Den belgiske producent har nemlig tradition for bæredygtig og ressourcebesparende produktion. 

Passer på miljøet
Selv om de ikke selvstændigt kan svanemærkes, har flere af de Derbigum-produkter, der nu må indgå i svaremærket byggeri, egenskaber, der er med til at fremme bæredygtighed og passe på miljøet.

Tagmembranen Derbibrite udgør således en såkaldt passiv bygningskøler, der sparer energi til køling i den varme tid af året ved at reflektere sollys.

Et andet Derbigum-produkt i Nordic Eco Labelings database, Derbipure, bidrager til et lettere klimaaftryk ved at det traditionelle fossil-baserede bindemiddel asfalt her er erstattet af et planteoliebaseret bindemiddel. Desuden bidrager Derbigum-produkter til miljø- og ressourcemæssig bæredygtighed i kraft af en meget lang levetid. Derbigum SP FR-menbranen, som også er med i databasen, har således en dokumenteret levetid på over 40 år.

-cmn


Selv om de ikke selvstændigt kan svanemærkes, har flere af de Derbigum-produkter, der nu må indgå i svaremærket byggeri, egenskaber, der er med til at fremme bæredygtighed og passe på miljøet.

Læs mere om Tag

2/11 2016
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender Tagsten Tegltag UndertagFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagisoleringTagkonstruktionTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • V. Meyer

  V. Meyer

  Vario Vingefals tagsten
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • Monier

  Monier

  Komplette tagløsninger
 • V. Meyer

  V. Meyer

  Creaton Melodie tagsten
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • Phønix Tag

  Phønix Tag

  Med mere end 100 års erfaring ved vi det meste om tagpap