oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Norsk taggigant: Fri konkurrence på tagpap er fantastisk, og nu satses der massivt på Danmark

Konkurrencerådet slog i sidste uge fast, at Icopal og Nordic Waterproofing har overtrådt konkurrenceloven. Det får den norske taggigant Protan til for alvor at satse på Danmark

Del artiklen på

Konkurrencerådet afgjorde i sidste uge, at en række centrale selskaber på det danske tagpapmarked har overtrådt konkurrenceloven og forsøgt at holde konkurrenter ude af markedet. Konkurrencerådet vedtog, at de diskrimerende branchestandarder, udarbejdet af Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR), nu skal ophøre. TOR har forvaltet de danske branchestandarder i over 20 år.

- I den periode Icopal og Nordic Waterproofing har styret oplysningsrådet, har det været ekstremt svært for udenlandske aktører at komme ind på det danske tagmarked. Når de konkurrencebegrænsende TOR-anvisninger ophører, vil tagproducenter- og entreprenører kunne konkurrere på lige vilkår. Det er en fantastisk mulighed, og det er klart, at vi vil tage del i den nye frie konkurrence, siger koncernchef i Protan, Erik Øyno.

Rykker massivt ind i Danmark
I Norge har Protan fulgt sagen nært. Og Øyno er ikke i tvivl om, at afgørelsen vil få markant betydning for den danske byggesektor:

- Vi er glade for, at de danske konkurrencemyndigheder har besluttet, at TOR-standarderne skal ophæves og er overbeviste om, at øget konkurrence vil komme alle til gavn i hele byggebranchen i Danmark, fortæller Øyno.

Har én procent af det danske marked
Protan har for nuværende kun én procent markedsandel i Danmark.

- I årevis har det danske marked været karakteriseret af få aktører, få produkter og højere priser end nabolandene. Det vil ændre sig nu, og resultere i større produktudvalg og også større udbud af miljøvenlige løsninger. Vores tagdækning har et væsentligt lavere CO2-aftryk end pap, hvilket også vil gavne miljøet, byggebranchen og slutforbrugerne. Vi ser frem til at konkurrere på det danske marked og har en målsætning om at opnå en markedsandel på 20 procent inden for fem år, siger Øyno.

Positiv overfor fælles standarder
I forlængelse af Konkurrencerådets afgørelse kan det blive nødvendigt at etablere helt nye standarder på det danske marked. I den forbindelse opfordrer Erik Øyno og Protan til, at nye standarder bliver hele tagtækkerfagets fælleseje:

- Potentielle kommende retningslinjer skal have sin oprindelse i enten det udførende led, eller i et samarbejde mellem de udførende og producenterne. Alternativt skal det ligge hos en uafhængig offentlig myndighed. Det afgørende er at sikre konkurrence på lige vilkår og genskabe tagtækkerfagets troværdighed på det danske marked. Det ønsker vi at bidrage til, slutter koncernchef Erik Øyno.

-jhn

Læs mere om Tag

9/6 2017

Mest læste


Seneste nyheder