Aktuelle nyheder - Tag

Nyt og utraditionelt tiltag for at skaffe tagdækkereTrainee-elev Martin Arnfinnson demonstrerede under indvielsen af Tagdækker Trainee-forløbet, hvordan man svejser tagpap.

Nyt og utraditionelt tiltag for at skaffe tagdækkere

Mandag d. 18. marts begyndte de første 26 elever på et helt nyt forløb, der på en utraditionel måde bringer ledige og virksomheder sammen

Del artiklen på

Det er Phønix Tag Materialer i Vejen der, i samarbejde med en række private virksomheder, jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), uddannelsesudbydere og 3F, har taget initiativ til det nye forløb, som kan kombineres med en bred palette af efterfølgende uddannelser eller jobs; f.eks. mesterlære, erhvervsgrunddannelse (EGU) og IEUD.

- Jeg er rigtig glad for initiativet. Dette er et helt unikt og nytænkende bredt samarbejde, hvor parterne på tværs af offentlige og private organisationer er gået sammen til gavn for mange ledige og en hel branche. Det usædvanlige er dels det meget brede samarbejde, dels at en privat virksomhed tager ansvar for fødekæden til hele branchen og ikke kun én virksomhed, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der indviede det nye tiltag ved et arrangement hos Phønix Tag Materialer.

Ifølge ministeren er der tale om et tiltag, der også kan være til inspiration for andre områder med mangel på arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under billedet...
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen indviede med en brænder Phønix Tag Materialers usædvanlige tiltag for at skaffe ledige i job som tagdækkere. Det røde bånd blev holdt af Tagdækker Trainee-eleverne Christen Dennis Fernandez Fugl til venstre for ministeren og Jonas Helmer Wittchen.

Rækker ud efter de ikke-boglige
Med det nye forløb bliver der rakt ud efter dem, der endnu ikke er klar til en erhvervsuddannelse. De skal tættere på arbejdsmarkedet og en hverdag, hvor de både lærer og bidrager, fortæller Phønix Tag Materialers salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa. Forløbet skal give en ny start i livet og et godt job, der giver en retning i livet.

- Forløbet kombinerer skole og praktik med meget stor chance for en læreplads bagefter. De ledige får altså ikke blot en opkvalificering, men også en stor mulighed for et job. Samtidig får de et løft på meget kort tid, både fagligt og personligt, og de får åbnet nogle døre, der ellers har været lukkede, siger Kenneth Vraa.

Han tilføjer:

- Med forløbet sætter parterne en tyk streg under begrebet ’Det rummelige arbejdsmarked’, og vi vil bygge bro til ledige, der er ved at drive længere væk fra fællesskabet, men kan blive en god arbejdskraft, når de får chancen. Desuden, som et led i hele forløbet, får de ledige et døgn sammen med BS Christiansen, hvor formålet ikke mindst er at lære sig selv og sit potentiale bedre at kende. Vi vil nemlig ikke blot løfte dem, vi tør også skubbe lidt til dem.

-los
Læs mere om Tag

19/3 2019
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagByggerådgivningFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem
 • Monier

  Monier

  Komplette tagløsninger
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK