Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

OK at bruge zink i KøbenhavnNu hvor hovedstaden har ændret praksis i forhold til at bruge zink i offentligt byggeri, håber Rheinzink, at andre kommuner følger trop og dropper tidligere tiders forbud.

OK at bruge zink i København

Københavns Kommune har droppet forbuddet mod at bruge zink i offentligt byggeri

Del artiklen på

Københavns Kommune indførte i 2010 et forbud mod at bruge zink i offentligt byggeri. På kommunens hjemmeside og i en særlig miljøfolder hed det tidligere:

’Der må ikke anvendes metaller, der forurener regnvand over en recipients grænseværdi (f.eks. kobber, zink mm. med mindre at disse overflader er behandlede (dette krav omfatter også tagrender og nedløbsrør)).

I den nye miljøfolder (2016) om offentligt byggeri i Københavns Kommune er den nævnte passage slettet. I stedet er der fokus på ’livscyklus’. Det er vand på møllen hos producenten af tage, kviste, facader og tagafvandingssystemer i titanzink, Rheinzink, da virksomhedens produkter er genanvendelige.

- I Rheinzink har vi i flere år arbejdet på at få ændret det uforståelige forbud, og vi er selvfølgelig rigtigt glade for, at forbuddet nu er væk. Blikkenslagere kan dog stadig opleve benspænd i forhold til at bruge zink i offentligt byggeri. Andre kommuner har kopieret forbuddet. Derudover kan der være vejledninger – f.eks. om Lokal Afledning af Regnvand (LAR) – som taler mod brugen af zink, lyder det fra virksomheden, der opfordrer blikkenslagere, som støder på problemet, til at henvise til, at Københavns Kommune har ændret praksis.

Se Københavns Kommunes folder med de nye miljøkrav her.

-los

Læs mere om Tag

30/6 2017

Mest læste


Seneste nyheder