left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Tag

Solen betaler udgiften til nyt tagEt solcelletegltag er en grøn investering, der gør huset mere værd og tjener penge fra første dag.

Solen betaler udgiften til nyt tag

Nyudviklede teglsten med solceller, der er produceret af Zep i Holland kan til et gennemsnits parcelhus levere for cirka 1.000 kr. strøm om måneden, så taget vil betale sig hjem på godt 13 år

Del artiklen på

Nu er der godt nyt for boligejere, der ønsker sig et nyt tag på huset og samtidig vil tjene penge fra dag 1. Nyheden er udviklet og produceret af Zep i Holland, og består i al sin enkelhed af teglsten med indbyggede solceller.

Ifølge producententen vil taget til et gennemsnits parcelhus kunne levere for cirka 1.000 kr. strøm om måneden, så taget vil betale sig hjem på godt 13 år.

- Tagfladen skal ikke fyldes med solceller for at sikre en god økonomi. Anlægget tilpasses elforbruget i husstanden, og ligger det i størrelsen 8.000 kW, vil en installation på 4.000 kW ofte være ideel. Det svarer til, at cirka 40% af teglstenene er med solceller, fortæller Søren Bay fra ZepNordic og uddyber:

- Det vigtigste for mange er, at de foruden at tjene penge på investeringen også kan glæde sig over en æstetisk flot løsning. Hvor man får ’usynlig’ solcellestrøm uden de kendte store paneler oven på taget. Resultatet er et hus, der tager sig godt ud i hele sin levetid, stiger i værdi og samtidig er lettere at sælge.

25 års garanti på elproduktionen
Kvaliteten af Zep teglsten med og uden solceller understreges af garantiordningen, hvor der ydes 25 år på solcellernes elproduktion og 40 år på teglstenene. Stenene underbindes som normalt, når de lægges op, og strømmen fra dem kan udnyttes maximalt ved at kombinere med en batteriløsning:

- På hverdage skinner solen mest i de timer, hvor man ikke er hjemme. Derfor kan der være god økonomi i at gemme strømmen i en batteribank, så den kan udnyttes i aften- og nattetimerne, siger Søren Bay. – Eller tænke helt grønt og bruge solcellestrømmen til at drive en varmepumpe, som giver dokumenterede varmebesparelser på op til 60%.

Solceller er i dag ikke omfattet af tilskudsordninger. Til gengæld kan en husstand med to voksne få et håndværkerfradrag på 24.000 kr. til arbejdet med det nye tag.

-jhn

Læs mere om Tag

2/5 2018
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender Tagsten Tegltag UndertagFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagisoleringTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • V. Meyer

  V. Meyer

  Vario Vingefals tagsten
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • Monier

  Monier

  Komplette tagløsninger
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem
 • V. Meyer

  V. Meyer

  Creaton Melodie tagsten